Een industriële inrichting is nooit out of style! Ook dit jaar loop je helemaal niet achter op de trend als je kiest voor een toffe industrieel ingerichte woonkamer. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een mooie stalen deur met kozijn of kies voor een mooie vloer van gegoten beton. Met deze tips kun jij de industriële stijl in je woonkamer realiseren.

Industriële kleuren

Kies allereerst voor de kleuren die passen bij een industrieel ingerichte woonkamer. Over het algemeen is grijs voor een industrieel ingerichte woonkamer altijd een goede keuze. Vul dit aan met zwart, wit en metaaltinten.

Industriële binnendeur

Foto’s in deze blog zijn eigendom van GewoonGers.nl

Industriële materialen

In een industrieel ingerichte woonkamer spelen de materialen die je gebruikt een ontzettend belangrijke rol. Een industriële woonkamer geeft het idee dat je eigenlijk leeft in een gestileerde versie van een loods of een fabriek. Voor de vloer is beton om die reden ideaal. Voor in de woonkamer kun je beton laten gieten, zodat je een strakke en gladde vloer krijgt die ook makkelijk schoon te houden is. Hout kan altijd, maar voor een industrieel ingerichte woonkamer is het ook ontzettend tof om te kiezen voor metaal in meubels. Frames van stoelen mogen zichtbaar zijn. Voor de bekleding op stoelen en banken is leer een uitstekende keuze. Als je een wat ouder huis hebt, met mooie binnenmuren, kan het leuk zijn om deze muur niet te bedekken, maar op sommige plekken de stenen wand te laten zien. Dit oogt ontzettend industrieel, gezellig en stijlvol.

Industriële roomdivider

Hergebruiken en handgemaakt

In de industriële woonkamer, hoeft alles niet allemaal zo gelikt. Zo lenen tweedehands meubels zich perfect voor deze stijl, omdat jouw spullen best een beetje verweerd mogen zijn, dit geeft juist ontzettend veel klasse aan de ruimte. Ook mag duidelijk zijn dat spullen handgemaakt zijn. Wanneer je meubels hebt met een stalen frame ziet het er bijvoorbeeld ontzettend tof uit wanneer hierop de lasnaden nog zichtbaar zijn. In het kader van de duurzaamheid én de industriële look is het niet alleen een goed idee om te kiezen voor tweedehands meubels, maar kan het ook leuk zijn om te kiezen voor meubels van gerecyclede materialen, waar de oorsprong van het materiaal nog zichtbaar is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oude fietsbanden of blik. Hiervan kunnen prachtige items gemaakt worden die er heel stoer en industrieel uitzien. Bovendien draag je met de recycling van deze spullen bij aan een betere wereld.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: