Een inductie fornuis.. Maar welke kies je nu? Budget tips!

Een inductie fornuis uitzoeken kan best lastig zijn! Het is best een uitgave. Een inductie kookplaat is een stuk goedkoper dan een heel fornuis. Maar als je zo’n fornuis in je keuken hebt, is dat wel een super eye catcher! Toen wij 2,5 jaar geleden onze keuken gingen verbouwen, kozen we voor een paar eyecatchers in de keuken: het zelfgemaakte betonnen aanrecht blad, een prachtig inductie fornuis, en onze mooie jura koffiemachine (lees deze blog om onze ervaring te lezen).

Inductie fornuis

Het uitzoeken van een fornuis is lastig, want ze zijn er in verschillende merken en dus ook prijsklassen. Lees je mee welke wij uiteindelijk kozen?

Jura koffiemachine ervaring

Inductie fornuis maat

Wij houden van ruimte met koken. Wij kozen een groot fornuis. 90 centimeter is de standaard maat, wij hebben hem net wat breder.

Fornuis met oven

Een inductie fornuis bevat één of meerdere ovens. Je kunt kiezen voor één hele grote oven bijvoorbeeld. Wij hebben 3 ovens (waarvan 1 grill). Het vakje rechts onderin is een ‘lade’. Wij kozen voor meerdere ovens zodat we verschillende gerechten op verschillende temperaturen tegelijk kwijt kunnen. We hebben ze regelmatig tegelijk aanstaan. Ik zou het achteraf niet anders hebben gedaan!

Kookgroep voor fornuis

Om voldoende capaciteit te hebben voor het fornuis, kun je kiezen voor kracht stroom of een speciale kookgroep. Wij hebben het fornuis op krachtstroom aangesloten, zo heeft hij mee power en warmt hij sneller op. Dat is iets om rekening mee te houden. Dat is wellicht ook verstandig wanneer je een quooker kiest.

Hoe kies je nu je fornuis?

Wij hebben eerst gekeken wat we nu precies wilden. Je koopt een mooi fornuis, wat echt de blikvanger van je keuken gaat zijn. Dan is het belangrijk dat het écht precies is wat je wilt. Ik voeg een paar linkjes toe in onderstaande opties, zodat je makkelijk wat prachtige fornuizen kunt vergelijken.

  • Formaat: wij wilden een extra groot fornuis. Dat betekent 100 centimeter in plaats van de standaard 90 centimeter. Ga je ook voor 100 centimeter? Dan wordt je keuze gelijk een stuk minder. Wat kun je kwijt in je keuken? Wij hebben geen enorme keuken, maar kozen toch voor een brede variant.
  • Merk: wil je bijvoorbeeld een bekend merk als SMEG of BORETTI of FALCON, dan betaal je daar behoorlijk wat meer voor. Wij kozen voor een merk die iets minder bekend is, maar wél goed bekend staat en een luxe uitstraling heeft. Wij hebben dit BELLING FARMHOUSE fornuis.
  • Aantal ovens: wil je één grote oven, of meerdere ovens? Wij kozen dus voor meerdere ovens. Daar zijn we erg blij mee.
  • Aantal kookpitten: wij kozen 5 kookpitten. Omdat het fornuis extra breed is, kunnen we er grote pannen ook makkelijk op kwijt. Perfect dus!

Hoe bevalt het fornuis ons?

We hebben het fornuis nu bijna 3 jaar. Tot nu toe hebben we er geen klachten over, en zijn we er nog steeds heel blij mee. We krijgen er veel complimenten over. Hij ziet er nog steeds prachtig uit.

inductie fornuis belling farmhouse

Budget tip!

Wil je ook zó graag zo’n prachtig fornuis in je keuken, maar vind je het best een uitgave? Dan heb ik een budget tip voor je! Het is meestal veel goedkoper om deze zelf te bestellen, in plaats van te kopen via de keukenwinkel. Als je op zoek bent naar een betaalbare maar goede variant op de duurdere merken, dan raadt ik je aan eens hier te kijken: in 1 klik alle opties!

Black Friday Deals

Komende week zijn er weer veel Black Friday Deals. Zeker met een aankoop als een fornuis kan dat een aantrekkelijke korting geven! Wie weet zit er ook zo’n leuke korting op jouw musthave:

Black Friday 2020Black Friday 2020

Meer van ons huis zien kan op instagram!:

Check! Swipe even door naar de laatste foto (of kijk een paar foto's eerder op mijn tijdlijn). De dakramen heeft Douwe geplaatst 👌 achter het rechter raam komt een extra slaapkamer / logeerkamer. Swipe even voor de moodboards die ik maakte 😊 er is nog niks definitief, het duurt nog even voor ik er aan de slag kan, maar he, kijken wat ik mooi vind kan altijd vast 🥰
Achter het linker raam komt dan onze nieuwe badkamer 🙌. 
Geen perfecte foto, de stickers zitten nog op de ramen. Maar hè, dit is wat het is 😉
Fijne avond!
🦖 DIY Dino lamp! Swipe voor lamp aan 😉

Fijne avond!
Paastak eruit, bos bloemen erin 🌸🌺 

Fijne avond!
🎨
Hoekje in de woonkamer, met rustige kleurtjes wel! Iets rustiger dan de andere kant 😉. Swipe voor een close up 👀
Kwa muren kies ik vaak voor vergrijsde of zachte kleuren. Wij hebben bijna geen witte muren of muren met harde kleuren in huis (maar wel veel verschillende kleuren). Heb jij favoriete muurkleuren?
Van @hipenmamabox kregen we deze mooie cadeaubox 💕, met onder andere dit mooie boekje. Ik maak er een boekje van waarin we onze mooiste herinneringen kunnen bundelen🥰.
Gisteravond was ik erin begonnen, misschien had je het in m'n stories gezien. Hopelijk binnenkort wat meer geordend, de foto's voor dit boekje moeten óveral vandaan komen 🤷‍♀️. Hebben jullie 'iets' waar je herinneringen of foto's in bewaard?
Wat er nog meer in de box zat, laat ik binnenkort zien 😊
En hoe bijzonder is het buisje wat óp het boekje ligt? Dit kreeg ik een tijdje geleden: zó bijzonder!💕
Wat een kou vandaag! Ik hoop dat het buiten snel warmer (& droger)  wordt. Komend weekend zou dat wel fijn zijn, dan staat onze dak doorbraak gepland voor de uitbouw boven 🙌. 

Verder heb ik een paar toffe ideeën voor de slaapkamer die we daar maken. Wordt vervolgd 😊 

Ik was net met iets leuks bezig, je kunt het in mijn stories zien! 💕

Fijne avond!

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link een aankoop doet, ontvang ik daar een klein % over. Kost jou niks, maar zorgt ervoor dat mijn blog kan blijven bestaan en ik je kan blijven inspireren! Dank daarvoor!