Al sinds we in ons huidige huis wonen (3 jaar lang) zijn we bezig om ons huis te verbouwen. Je herkent het huis ondertussen niet meer terug als je de oude foto’s terug ziet! Toen we de sleutel van ons huis kregen, zijn we begonnen om overal te sausen, behangen en nieuwe vloeren en plinten te leggen. Daarna zijn we er gaan wonen. Sindsdien zijn we regelmatig bezig om ons huis een stukje verder te verbouwen.

Huis verbouwen

We hebben al héél veel kleine projectjes in en om huis gedaan. Maar óók al een paar grote projecten. En er komen nog een paar grote (en natuurlijk ook kleinere projecten) aan!

Keuken verbouwen

Het eerste grote project waar we aan begonnen toen we ons huis gingen verbouwen, was het zelf plaatsen van een nieuwe keuken. Het betonnen blad in onze keuken maakten we zelf. In totaal zijn we met de keuken zeker drie maanden bezig geweest.

keuken verbouwen - tijdens
Tijdens het verbouwen van de keuken
inductie fornuis keuken kopen
En dit was het resultaat! Een nieuwe keuken met zelfgemaakt betonnen aanrechtblad

Tuin aanleggen

De héle achtertuin hebben we leeg getrokken. Toen die leeg was, waren we een heel aantal weken verder. De tuin stond begroeid met struiken. Vooral kind onvriendelijke struiken. Dit was tevens ook de afscheiding naar de buren. Toen alles uit de tuin was, zijn we begonnen met het ophogen van de tuin. Het verschil in hoogte tussen het voorste en achterste deel van de achtertuin, was maar liefst 60 centimeter.

In de tijd dat we met de tuin bezig waren, gingen we ook een nieuwe keuken plaatsen. Dat betekent veel afval. Ideaal om dan een puincontainer bij je huis te hebben staan, dat scheelt je heel wat losse ritjes naar de stort. Wist je dat je heel makkelijk een vuilcontainer huren kunt in de door jou gewenste maat?

tuin opknappen en huis zelf verbouwen

Nadat de tuin was opgehoogd, hebben we een schutting met betonpalen rondom de tuin gezet. Dit hebben we gedaan in het eerste jaar dat wij in dit huis woonden. We hadden dus net de keuken af.

In het tweede jaar zijn we verder gegaan. We hebben de tuin ontworpen, een pergola en een waslijn geplaatst, een speelplekje gemaakt, gras gezaaid, borders aangelegd, de tuin betegeld met waaltjes. Als laatste maakten we een vlonder van steenschotten. Wil je ook zelf aan de slag? Al eerder schreef ik een blog over hoe je zelf een vlonder maakt. Zomer 2020 maakte Douwe deuren (openslaande garagedeuren, schuttingdeur en schuurdeur). De achtertuin is nu zo goed als klaar! De overige projecten kun je voor een deel ook terugvinden op mijn blog. Kijk gerust eens rond!

Zolder verbouwen

In het derde jaar hebben we de zolder verbouwd. Hier was niks. Geen vloer, geen raam, geen knieschotten. We hebben knieschotten geplaatst, een dakraam geplaatst en uiteindelijk werd dit een supertoffe dinokamer.

zolder verbouwen, huisverbouwen

Uitbouw boven de garage

Heel gek: boven onze garage zit een uitbouw in de vorm van een punt. Hier kun je komen door een trapje in de bijkeuken te zetten. Daar zit een luik in het plafond, zo kom je in deze uitbouw. Super onhandig dus. Voor ons al die jaren een plek waar we veel klusspullen kwijt konden. We hebben namelijk altijd van alles in huis met al die doe-het-zelf projecten. Deze uitbouw is nooit gebruikt, en ook niet toegankelijk via onze bovenverdieping. Hier hopen we dit jaar verandering in te brengen! Spannend, want zo’n grote verbouwing hebben wij nog niet gedaan! Hierover ga ik een serie verbouw blogs schrijven. Van deze serie blogs is dit nummer één! Lees hier – verbouwblog 2 over de uitbouw op de garage.

Andere verbouwingen zien? Mara van Nieuwhuis.info schreef een blog over 4x binnenkijken bij verbouwprojecten.

Wil je de verbouwing volgen? Dat kan via mijn Instagram @BijHeleen. Hier geef ik tijdens het klussen kijkjes achter de schermen. Zie ik je daar?


Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: