Een houten schuifdeur plaatsen bij schuin dak? Dat deden wij! Superleuk, zoals je al in vorige blogs hebt kunnen lezen, zijn we bezig met een grote verbouwing waarbij we een extra slaapkamer realiseren. In de blog die ik afgelopen zomer plaatste, kon je zien hoe we in deze kamer een wandbekleding van barnwood plaatsten. Ondertussen staat de kamer strak in de verf, zijn we heel wat klus-uren verder en kunnen we eindelijk die toffe houten schuifdeur gaan plaatsen die al zo lang klaar staat. Kijk je mee?

Houten schuifdeur wit

Ik koos voor een loftdeur van steigerhout. Bij Barnwoodweb kun je kiezen uit meerdere mooie modellen deuren. De deur die je in onze kamer ziet is een loftdeur steigerhout die je in een model en kleur naar keuze kunt bestellen. Ik heb gekozen voor RAL 9016. Deze tint wit is hetzelfde als het plafond en de balken. Dit contrasteert mooi af bij de zandkleur op de muur. Mijn voorkeur ging uit naar een warme tint op de muur om te voorkomen dat het geheel te steriel zou worden. Verder koos ik voor het model Wales en de deurgreep Cleveland.

Houten schuifdeur op rail

Hoe hang je een schuifdeur op?

Onze kamer heeft een schuin dak. Dat is wat lastig met het plaatsen van deuren. Op onderstaande foto zie je hoe we dit hebben opgelost. Voor het ophangen van een schuifdeur gebruik je een railsysteem. We hebben het ophangsysteem iets verplaatst, zodat de deur wat oversteek heeft en helemaal dicht kan. Zoals je ziet, zijn we nog niet helemaal klaar. We gaan het deurkozijn nog netjes afwerken, en daarna door naar de overloop en badkamer die achter deze deur liggen.

Schuifdeur schuin dak

Houten schuifdeur op rail

Ik vind houten schuifdeuren prachtig. Echter, doordat ons huis boven meteen een schuin dak heeft, konden we tot nu toe nooit een schuifdeur plaatsen. Nu heb ik dus eindelijk mijn houten schuifdeur. Naast dat ik hem prachtig vindt (want kijk, dat deurbeslag, daar kan een gewone deur toch niet tegenop?) is het ook nog eens erg handig. Een schuifdeur is namelijk ruimtebesparend, omdat je geen deur hebt die open zwenkt.

Schuifdeursysteem
Schuifdeur met spaakwiel systeem

Hoever hangt een schuifdeur van de muur?

Ik koos voor een stoer schuifdeursysteem. Ik vond het detail met de wieltjes een tof effect bij dit systeem, waardoor mijn keuze viel op het spaakwiel schuifdeursysteem. Je hoeft hierbij niet na te denken over hoever je schuifdeur van de muur hangt. Bij het ophangsysteem zitten afstandhouders. Dit gaat dus perfect en een houten schuifdeur plaatsen is zo een fluitje van een cent!

Hoe kan ik een softclose schuifdeur plaatsen?

Het softclose systeem op de deur zorgt ervoor dat de deur geluidloos open en dicht gaat. Bij het bestellen van de deur kun je de optie ‘softclose’ gewoon aanklikken. Je beweegt de deur erg makkelijk en soepel, ik ben er erg blij mee! Als je ook voor een schuifdeur gaat, raad ik je aan om zeker voor de ‘softclose optie’ te kiezen!

Loftdeur hout

Wij kozen voor een witte deur met een stoer beslag. Ik houd van wit, maar ook van kleur. Op deze kamer komt dit perfect samen! De details van de wieltjes van onze deur vind ik zó gaaf en stoer! Ik laat de zwarte details van deze deur nog terugkomen in de greepjes van de knieschotten. Ik koos ervoor de muur een zandkleur te geven. Een witte muur vond ik zonde, omdat de witte deur dan in het niet valt. We hebben overigens bijna geen witte muren in ons huis. Door voor een lichte, warme kleur te kiezen springt de deur er mooi uit, maar wel subtiel. Aan de andere kant van de kamer zit namelijk de eyecatcher van deze kamer: de wand met barnwood wandbekleding.

Houten schuifdeuren binnen

Bij Barnwoodweb kun je kiezen voor verschillende houten schuifdeuren. Ik koos voor een schuifdeur van steigerhout, maar je kunt ook kiezen voor een schuifdeur van eikenhout, barnwood, of misschien gaat je voorkeur wel uit naar een combi van hout en staal of staal en glas. Leuk om eens een kijkje te nemen!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: