Een houten lamp is perfect voor de kinderkamer. Naast dat een lamp natuurlijk praktisch is, is hij ook nog eens mooi. Een houten lamp kun je in heel veel verschillende soorten kinderkamers plaatsen. Wat wil je allemaal weten over een houden lamp voor de kinderkamer?

Houten lamp voor de kinderkamer:

  • voordelen van een houten lamp
  • houten lamp in een kinderkamer zonder thema
  • jungle kamer lamp
  • bosdieren lamp
  • onderwaterdieren lamp
  • boerderijdieren lamp

Voordelen van een houten lamp in de kinderkamer

Een wandlamp van hout in de kinderkamer heeft verschillende voordelen. De kleur is neutraal. Verf je de kamer een ander kleurtje, dan past hij nog steeds mooi in het geheel. Hout is te combineren met heel veel kleuren en daardoor kun je er alle kanten mee op. Een houten wandlamp geeft geen direct licht. Dat is fijn, hierdoor is deze lamp perfect als sfeerverlichting of nachtlampje. Verder is hout een duurzaam materiaal. De houten lamp voor de kinderkamer is dan ook kindproof.

Kinderkamer zonder thema

Als je een kinderkamer maakt, kun je helemaal losgaan binnen een bepaald thema. De laatste jaren zien we verschillende thema’s voor kinderkamers opduiken. Maar een kinderkamer zonder thema is ook nog steeds erg mooi. Heb je een kinderkamer zonder thema? Juist dan zijn de houten wandlampen ook perfect te combineren! Door de neutrale kleur matcht een houten kinderkamer lamp perfect met andere kleuren en materialen.

In een kinderkamer zonder thema zal eigenlijk elke houten wandlamp mooi staan. In een meisjeskamer is de eenhoorn lamp favoriet.

Dieren wandlamp kinderkamer

De dierenlamp van hout is er één die we vaak zien. Dieren wandlampen zijn is verschillende soorten te krijgen. Denk aan zeedieren, bosdieren, boerderijdieren of safaridieren. De dieren wandlamp is dus perfect voor in kinderkamers met een dieren thema. Denk aan de bosdieren kinderkamer, junglekamer, boerderijdieren kamer of de zeedieren kinderkamer. Naast een mooi behang, maak je de kinderkamer af met een houten wandlamp.

dierenlamp olifant voor de kinderkamer

Junglekamer

Junglekamers zijn sinds een jaar of 3-4 een heuse kinderkamertrend. Jungledieren die we veel voorbij zien komen in deze kamers zijn: aapjes, leeuwen, tropische vogels, zebra’s, olifanten, giraffes. Daarnaast natuurlijk niet te vergeten de mooi junglebomen en vaak speelse kleuren. Een houten wandlamp is perfect om de rust in de kamer een beetje te bewaren. De leeuwen wandlamp is de perfecte keuze voor de junglekamer.

Bosdieren kinderkamer

Welke dieren zien we in een bosdieren kinderkamer? Vosjes en hertjes! Daarnaast bijvoorbeeld egels of uiltjes. Deze dieren zien we vaak terug op bosdieren behang. Je maakt de perfecte kinderkamer door hem af te stylen met een bijpassende lamp in een neutrale kleur. Wat dacht je van een stoere vossenlamp?

houten wandlamp vos voor de bosdieren kinderkamer

Onderwater kamer

De onderwater kamer – of wel zeedieren kamer – is een nieuwe kinderkamer trend. Vaak zien we in deze kamer blauwtinten. Dit bijvoorbeeld gecombineerd met een zeedieren behang of een creatieve muurschildering van bogen (of golven). Een walvislamp maakt de onderwater kamer direct af.

Boerderijdieren kamer

Boerderijdieren zijn ook stoer! Koeien, varkens, geitjes, paarden.. Je kunt ze allemaal kwijt op een boerderij kamer. Nog stoerder om de kamer af te maken met voertuigen die we op de boerderij tegenkomen. Ga bijvoorbeeld voor de stoere trekkerlamp.

wandlamp leeuw voor de junglekamer

Ben jij ook dol op kinderkamer inspiratie? Bekijk alle kinderkamer inspiratie blogs eens!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: