Doordat de garagedeur een groot oppervlak van de voorgevel betreft kan het een belangrijke rol spelen in de uitstraling van je woning. Wanneer je een warme en uitnodigende uitstraling wenst voor je woning, kan een houten garagedeur de perfecte keuze zijn. In dit artikel leggen we je uit waarom!

Hout: natuurlijke schoonheid

Hout is een natuurlijk materiaal met een uniek karakter. Iedere houtsoort heeft andere kleuren en kenmerken, van licht geelbruin, naar chocoladebruin en alles daartussenin. Wonderlijke kleurvariaties komen zelfs voor in één en dezelfde stam. Eventuele oneffenheden en imperfecties maken deel uit van de charme en het unieke karakter van hout.

Een houten garagedeur en de uitstraling op uw woning

De natuurlijke schoonheid en warmte van een houten deur vertaalt zich naar de algehele uitstraling van je woning. Ongeacht of je woning een traditionele of moderne bouwstijl heeft, een houten garagedeur voegt een unieke en karaktervolle uitstraling toe. Bovendien biedt hout een breed scala aan ontwerp- en afwerkingsmogelijkheden, waardoor de garagedeur volledig kan worden afgestemd op uw specifieke eisen en wensen. Denk bijvoorbeeld aan de houtsoort, kleur, texturen en afwerkingen die niet kunnen worden geëvenaard met synthetische materialen.

houten garagedeur

Eenheid met overige houten elementen

Beschikt je woning over meerdere houten elementen zoals een houten voordeur, houten toegangspoort of gevelbekleding? Een houten garagedeur kan hier naadloos op aansluiten. Het is mogelijk om voor de productie van de houten garagedeur exact hetzelfde hout te gebruiken als voor de andere houten elementen, zodat er geen kleurverschillen ontstaan. Op deze manier wordt er een visueel samenhangend geheel gecreëerd en komt de natuurlijke schoonheid van het hout volledig tot zijn recht.

Bekijk en oordeel zelf

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor een houten garagedeur? Doe inspiratie op! Op de website van Different Doors staan veel verschillende projecten van gerealiseerde houten garagedeuren. De foto’s laten duidelijk zien dat een houten garagedeur een woning daadwerkelijk nóg een stuk mooier kan maken.

Ga je een garagedeur vervangen? Lees de blog met informatie en ga goed ingelezen aan de slag!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: