Een hotel chique woonkamer, hoe ziet die er eigenlijk uit? ‘Hotel chique’ klinkt netjes en mooi, maar wat is het eigenlijk? In deze blog lees je alles over het hotel chique inrichten van jouw ruimte. Deze 5 stappen helpen jou met het maken van een woonkamer die hotel chique is.

  1. welke kleuren hotel chique?
  2. welke raambekleding in een hotel chique woonkamer?
  3. vloer in een hotel chique interieur
  4. kies de juiste meubels
  5. welke accessoires in een hotel chique interieur?

Welke kleuren hotel chique?

Wanneer je voor een hotel chique basis kiest in je woonkamer, is het handig om eerst een kleurenpalet samen te stellen. Het juiste kleurenpalet bepaalt voor een groot deel de stijl van je woonkamer. Pastelkleuren zie je bijvoorbeeld níet terug in een hotel chique interieur. Welke kleuren zien we dan wel in een hotel chique inrichting? Denk aan zwart, beige, grijs of bruin. Deze beige kleur wordt veel gebruikt als de basis van een hotel chique interieur. Tip: kies 1 of 2 hoofdkleuren en vul deze aan met een themakleur.

Geschikte kleuren in een hotel chique interieur: bordeaux rood, donkerblauw, flessengroen, okergeel.

Welke raambekleding in een hotel chique woonkamer?

Raambekleding is altijd een lastig ding. In hotel chique interieurs zien we veel zwarte jaloezien, shutters, plissé gordijnen of juist overgordijnen van dikke velvet stoffen. Dit laatste is een zwaar materiaal wat echt kenmerkend is voor de hotel chique stijl in je interieur.

hotel chique woonkamer
Photo by Houzlook .com on Pexels.com

Vloer in een hotel chique interieur

In een hotel chique woonkamer zien we vaak visgraat vloeren, bijvoorbeeld gecombineerd met een zwarte, stalen deurpartij. Andere geschikte vloeren zijn bijvoorbeeld betonlook pvc of marmerstructuur. Ga je voor gewaagd? Kies een fluffy grijs vloerkleed voor in je zithoek.

Kies de juiste meubels

Kies een bankstel. Het bankstel mag best luxe uitademen. Kies een chique stof of bijzondere vorm. Hetzelfde geld voor je fauteuils of eetkamerstoelen. Velours stoelen zijn een echte must have in een hotel chique woonkamer. Zoek een mooi vloerkleed uit. Bijvoorbeeld een vloerkleed met een glans erin. Staat chique! Lees ook eens de blog over hotel chique kast kiezen en kies de juiste kast in je interieur. Kasten zijn sfeerbepalend!

Welke accessoires in een hotel chique interieur?

En dan het laatste maar ook het leukste: de accessoires. Een hotel chique interieur kenmerkt zich door grotere items. Niet allerlei kleine prullaria dus, maar liever een paar grote stukken. Tips:

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: