Een hotel chique kast is een kast die past in een hotel chique interieur. Vaak zien we in hotel chique interieurs donkere of zwarte kasten. Zwarte kasten zijn helemaal volgens de interieurtrends van dit moment. Hotel chique is een interieurtrend waar ik nog nooit eerder over schreef, maar die we zeker veel zien. Welke kast kies je in een hotel chique interieur? Tijd voor een blog over welke kast een perfecte keuze is als je een hotel chique interieur wilt.

hotel chique kast

De gebruikte foto’s zijn eigendom van Zen Lifestyle. De meubels kun je bekijken in hun showroom te Wijchen.

Hoe herken je een hotel chique woonkamer?

Hotel chique, de naam zegt het al: alsof je een chique hotelkamer binnenstapt. Een hotel chique woonkamer creëer je door te kiezen voor bijvoorbeeld velvet stoffen, zwarte items. Rijke, diepe en vaak donkere kleuren. Gouden items doen het goed in een chique interieur. In een hotel chique interieur zijn items goed op elkaar afgestemd en lijkt er over elk detail nagedacht. De lichte bank op de foto die je boven deze tekst ziet, breekt prachtig het zwarte van de muur, de kast en de salontafels. Door een paar mooie accessoires in de kast te plaatsen, wordt het een prachtig geheel. Het was je misschien al opgevallen dat de gekozen kleuren goed op elkaar afgestemd zijn en terugkomen. De accessoires, bank en het vloerkleed matchen met elkaar.

Zwarte kast kiezen

Een zwarte kast in je woonkamer geeft een mooi statement. Je hebt meteen een prachtige eyecatcher in je woonkamer. Op het moment zijn grotere en zwarte kasten een trend. Een grote kast is meteen erg handig. In een grote kast kun je meteen veel spullen kwijt, waardoor je meer rust creëert in de rest van je woonkamer. Dat is waar ik persoonlijk echt van houd: mooie items die praktisch zijn.

hotel chique interieur

Open of dichte kast kiezen

Ga je voor een open kast of een dichte zwarte kast? Lastige keuze! Bedenk eerst vooral waar de kast moet komen te staan en wat het doel is van de kast. Wil je een kast om je mooiste spullen neer te kunnen zetten? Of wil je juist opbergruimte, zodat de rest van je woonkamer opgeruimd blijft? Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een kast die beide heeft. Kijk maar eens op de afbeelding boven deze tekst.

Zwart televisiemeubel

Het is altijd goed als je een kleur of materiaal terug laat komen. Zo zorg je voor eenheid in je interieur. In een hotel chique interieur zien we de kleur zwart vaak terugkomen. Je kunt kleuren of materialen in accessoires terug laten komen, maar dit kan ook in meubels. Als je kiest voor een mooie zwarte kast, kun je dit perfect laten terugkomen door voor een zwart televisiemeubel te gaan. Bij Zen Lifestyle heb je een ruime keuze aan zwarte tv meubels.

zwarte kasten

Zwarte boekenkast

Houd je van lezen? Dan is een zwarte boekenkast een prachtige aanwinst om je mooiste boeken in neer te zetten. Je kunt natuurlijk ook een kast kiezen waar meerdere functies in zitten. Een kast met een open deel voor boeken en een gesloten deel zodat er bijvoorbeeld opbergruimte is voor wat gezelschapsspellen. De boekenkast hebben we een tijdje wat minder gezien in interieurs, maar de boekenkasten komen weer terug. Zelf hebben we geen boekenkast, maar ik vind ze erg sfeervol en huiselijk staan!

hotel chique kast

Zwarte kast met ronde vormen

Een kast met ronde vormen past ook perfect in een hotel chique interieur. Een kast zoals de kast op de foto hier boven kun je prachtig combineren met een zwarte, ovale eettafel. Zo laat je de ronde, zwarte vorm terugkomen. De ronde vormen in dit plaatje zie je ook terugkomen in de oker / goudkleurige lampenkap met de vazen en de ronde kussens en natuurlijk de prachtige kaarsenhouders. Ik houd ervan, zo’n plaatje wat klopt.

zwarte kast

Wat kenmerkt een hotel chique interieur?

In een hotel chique interieur zien we dus de hierboven genoemde kleuren en materialen terugkomen. Daarnaast zien we vaak een aantal grotere elementen. Dus niet allerlei kleine items en prullaria, maar een paar goede eyecatchers. Dit geeft meteen een rustig, opgeruimd beeld. Een grote, donkere kast is een mooie toevoeging in een stijlvol en hotel chique interieur. Een kast zoals je ziet op de foto boven deze tekst, vind ik persoonlijk echt prachtig door de houtstructuur die je in het zwarte hout geeft. Dit geeft het zwart een iets zachtere uitstraling.

Is hotel chique jouw woonstijl? Of ga je meer voor een japandi interieur?

》wist je dat chique details, zoals een maatwerk binnendeur, nog véél meer het hotel chique sfeer geeft aan je woonkamer?

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: