Nekklachten kunnen heel vervelend zijn. Je zou niet de eerste zijn bij wie nekklachten ook hoofdpijnklachten geven. In best wel veel gevallen gaat dit samen op. Kan een verkeerd hoofdkussen nekklachten geven? Zeker. In deze blog lees je er meer over. Naast blogger ben ik fysiotherapeut én is dit een veelgestelde vraag in de dagelijkse praktijk. Het wordt vaak nog onderschat dat een verkeerd hoofdkussen nekklachten kan geven.

Nog leuker: ik heb voor jou een kortingscode (Heleen10) om zelf het beste hoofdkussen, aanbevolen door fysiotherapeuten, mee te bestellen!

Waarom een goed hoofdkussen?

Zo’n 6-8 uur per 24 uur liggen we doorgaans in bed. De hele nacht met ons hoofd op een kussen. Wanneer dit kussen te weinig steun geeft aan onze nek, kan dit zeker een oorzaak zijn van nekklachten. Een goed hoofdkussen is een belangrijke basis voor een frisse start van de dag. Wanneer een hoofdkussen niet goed ondersteunt, kunnen spieren, banden en gewrichten niet goed herstellen. Stel dat je een keer te fanatiek sport of een zware activiteit doet waarmee je je gestel overbelast. Op zich zo erg niet, in de nacht herstelt je lichaam dit doorgaans wel. Echter, als de ondersteuning tijdens de nacht ver te zoeken is, vindt er ook geen of maar een matig herstel plaats. Een goed hoofdkussen is daarom erg belangrijk.

Hoofdkussen aanbevolen door fysiotherapeuten

Een goed hoofdkussen geeft voldoende steun aan de nek- en schouderregio. Wat is een goed stevig hoofdkussen? De hoofdkussens van Be Koala worden op maat gemaakt, zodat ze zo goed mogelijk passen bij jou. Gezien de levensduur én het op maat gemaakte product valt de prijs enorm mee. Het kussen gaat tot 20 jaar mee (ter vergelijking: een hoofdkussen van de zweedse firma slechts 18-24 maanden). Omgerekend kost je dit per jaar ruim 5 euro. Geen geld dus! Het wordt vaak nog onderschat dat een goed hoofdkussen nekklachten kan voorkomen. Met de kortingscode Heleen10 ontvang je 10 euro korting op elke bestelling die jij doet. De code mag vaker gebruikt worden en mag dus doorgegeven worden, als je net zo enthousiast bent als mij.

Wat is een goed stevig hoofdkussen?

Zelf heb ik het hoofdkussen van Be Koala. Daarvoor had ik regelmatig last van mijn nek. Een vage spierpijn, het schoot nog weleens plotseling in mijn nek, draaien ging niet helemaal soepeltjes. Sinds mijn nieuwe hoofdkussen is dit weg. Een hoofdkussen van Be Koala is echt een goed en stevig hoofdkussen die de juiste ondersteuning geeft.

Welk kussen bij schouder en nekklachten?

En nee, dit is geen reclame, ik ben gewoon écht heel enthousiast. Elke patiënt met nek- of schouderklachten die aan mij vraagt wat een goed hoofdkussen voor hem is, zou ik dit kussen adviseren. Een hoofdkussen van Be Koala, dat zou iedereen moeten hebben!

Meer weten over het hoofdkussen? Lees het artikel over duurzaam ligt extra lekker.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: