Hexagon zelf maken. Wat een leuke, nieuwe woontrend zijn de hexagons! Muurcircels zijn ook helemaal hip, maar ook hexagons zie je veel in interieurland. Ik vind ze erg leuk, en besloot om zelf een aantal hexagon te maken. Lees hier stap voor stap hoe ik ze maakte. Superleuk, want dit is een echte budget DIY.

Hexagon
DIY hexagons

Hexagon maken van klei

Wat ik gebruikte om de hexagons te maken:

  • witte klei
  • gedroogde bloemen
  • een restje krijtverf
  • een paar witte a4tjes, een mesje, een restje jute
  • deze korte Reel (DIY filmpje) ter inspiratie voor de leukste DIY’s met klei!:

Hexagon van klei zelf maken

Als eerste zocht ik een hexagon model. Ik trok een hexagon vanaf mijn beeldscherm over op een papier. Die gebruikte ik als ‘mal’.

Ik gebruikte dus de witte, zelfdrogende klei. Ideaal, de klei droogt aan de lucht. Je hoeft dus niks af te bakken in de oven. De de klei rolde ik uit (het makkelijkst kun je iets ronds als een deegroller gebruiken). Je legt de papieren hexagon op de klei, snijdt de hexagon uit, en legt hem weg om te drogen. Het is het mooist als je de randen even glad strijkt en evt. kreukels uit de klei haalt. Door wat water aan je vinger te doen, strijk je dit makkelijk weg.
Voor de klei droog is, duurt dit wel 1-2 dagen. De hoekjes gaan in de tijd wat omkrullen, ik heb ze af en toe even weer in vorm geduwd.

Hexagon droogbloemen

De hexagons verven

Ik koos ervoor de hexagons een dun laagje witte krijtverf te geven. Krijtverf is echt prachtige verf die een mooie, matte look geeft. Ik heb altijd een paar kleuren krijtverf in huis en gebruik het regelmatig voor DIY’s! Krijtverf is zo gedaan, het droogt erg snel, Door de krijtverf zijn de hexagons net wat mooier wit.

inCollage 20200528 062343779
Hexagon DIY droogbloemen

Droogbloemen maken

De bloemen die ik een tijdje geleden droogde (misschien heb je ze wel op mijn instagram voorbij zien komen), gebruikte ik voor deze DIY hexagon. Je hebt er dus maar weinig nodig zoals je ziet! Ze waren verassend sterk, zoals je hieronder kunt lezen, kon ik ze twee keer gebruiken.

droogbloemen zelf maken
Bloemen drogen

Droogbloemen in klei

Tegelijk is dit natuurlijk een superleuke DIY met droogbloemen (óók al zo’n leuke trend). Op 2 hexagons drukte ik de droogbloemen in de klei direct nadat ik de hexagon te drogen heb gelegd. Even stevig aanduwen, en de bloem er weer vanaf halen. En ja, diezelfde bloemen kon ik een paar dagen later weer gebruiken om op de andere twee hexagons te plakken! De droogbloemen lijmde ik vast met secondelijm. Als het niet lukt om zelf wat gedroogde bloemen te maken, dan kun je bijvoorbeeld een klein bosje lavendel bestellen:

Hexagons zelf maken

De laatste hexagon maakte ik met een restje jute. Ook die plakte ik erop met secondelijm en verfde met zwarte verf een hartje erop.

Hexagon maken
Sfeerplaatje met de haxagons

Als laatste plakte ik de hexagons op de muur. Hiervoor gebruikte ik TESA plakstrips.

De hexagons hangen hiermee al een tijd stevig aan de muur.

Hexagons maken
Hexagons van klei maken

Hexagons ontwerpen

Via internet kun je ook je eigen hexagons ontwerpen en maken, om zo een groepje hexagons bij elkaar te hangen. Ook dit geeft een leuk effect in je kamer en zou je kunnen combineren met deze zelfgemaakte hexagons!

DIY account

Op mijn DIY op Instagram deel ik regelmatig nieuwe zelfmaak ideeën. Ik orden ze in mapjes (kinderkamer, kerst, woonkamer etc.) zodat je ze makkelijk nog eens door kunt bladeren. Neem maar eens een kijkje!

DIY inspiratie

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link een aankoop doet, ontvang ik daar een klein % over. Kost jou niks, zorgt ervoor dat mijn blog kan blijven bestaan! Dank daarvoor!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: