Hexagon zelf maken

Wat een leuke, nieuwe woontrend zijn de hexagons! Muurcircels zijn ook helemaal hip, maar ook hexagons zie je veel in interieurland. Ik vind ze erg leuk, en besloot om zelf een aantal hexagon te maken. Lees hier stap voor stap hoe ik ze maakte. Superleuk, want dit is een echte budget DIY.

Onderaan de blog zie je één van mijn populairste doe het zelf filmpjes met nog een tof (en super budget!) zelfmaak idee. Wekelijks deel ik via mijn interieur & doe-het zelf account op Instagram een nieuw zelfmaak idee.

Hexagon maken van klei

Wat ik gebruikte om de hexagons te maken:
– witte klei
– een paar gedroogde bloemen
– een restje verf
– een paar witte a4tjes, een mesje, een restje jute

Hexagon

Voor deze DIY gebruik je witte, zelfdrogende klei:

Ideaal, de klei droogt aan de lucht. Je hoeft dus niks af te bakken in de oven.

Hexagon van klei zelf maken

Als eerste zocht ik een hexagon model. Ik trok een hexagon vanaf mijn beeldscherm over op een papier. Die gebruikte ik als ‘mal’.

Ik gebruikte dus de witte, zelfdrogende klei. De de klei rolde ik uit (het makkelijkst kun je iets ronds als een deegroller gebruiken). Je legt de papieren hexagon op de klei, snijdt de hexagon uit, en legt hem weg om te drogen. Het is het mooist als je de randen even glad strijkt en evt. kreukels uit de klei haalt. Door wat water aan je vinger te doen, strijk je dit makkelijk weg.
Voor de klei droog is, duurt dit wel 1-2 dagen. De hoekjes gaan in de tijd wat omkrullen, ik heb ze af en toe even weer in vorm geduwd.

Hexagon droogbloemen

De hexagons verven

Ik koos ervoor de hexagons een dun laagje witte verf te geven. Zo gedaan, maar nu zijn ze net wat mooier wit.

Hexagon DIY droogbloemen

Droogbloemen maken

De bloemen die ik een tijdje geleden droogde (misschien heb je ze wel op mijn instagram voorbij zien komen), gebruikte ik voor deze DIY hexagon. Je hebt er dus maar weinig nodig zoals je ziet! Ze waren verassend sterk, zoals je hieronder kunt lezen, kon ik ze twee keer gebruiken.

droogbloemen zelf maken

Droogbloemen in klei

Tegelijk is dit natuurlijk een superleuke DIY met droogbloemen (óók al zo’n leuke trend). Op 2 hexagons drukte ik de droogbloemen in de klei direct nadat ik de hexagon te drogen heb gelegd. Even stevig aanduwen, en de bloem er weer vanaf halen. En ja, diezelfde bloemen kon ik een paar dagen later weer gebruiken om op de andere twee hexagons te plakken! De droogbloemen lijmde ik vast met secondelijm. Als het niet lukt om zelf wat gedroogde bloemen te maken, dan kun je bijvoorbeeld een klein bosje lavendel bestellen:

Hexagons zelf maken

De laatste hexagon maakte ik met een restje jute. Ook die plakte ik erop met secondelijm en verfde met zwarte verf een hartje erop.

Hexagon maken

Als laatste plakte ik de hexagons op de muur. Hiervoor gebruikte ik TESA plakstrips.

De hexagons hangen hiermee al een tijd stevig aan de muur.

Hexagons maken

Hexagons ontwerpen

Via internet kun je ook je eigen hexagons ontwerpen en maken, om zo een groepje hexagons bij elkaar te hangen. Ook dit geeft een leuk effect in je kamer en zou je kunnen combineren met deze zelfgemaakte hexagons!

Bloemenvaasje van klei maken

Nóg een tof zelfmaak idee in onderstaand filmpje! Wekelijks een nieuwe DIY zien? Goed nieuws, dat kan. Mijn Instagram staat boordevol interieur- en doe-het-zelf inspiratie. Neem eens een kijkje of kom ze volgen voor nóg meer inspiratie!:


Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link een aankoop doet, ontvang ik daar een klein % over. Kost jou niks, zorgt ervoor dat mijn blog kan blijven bestaan! Dank daarvoor!