Het is herfst en dat betekent het perfecte seizoen om herfstknutsels te maken. Herfstkransen zijn favoriet en in deze blog lees je hoe je een mooie herfstkrans maken kunt op 3 manieren. Ik laat je een herfstkrans met houten hangers, en twee keer een herfstkrans op strokrans idee.

zelf een herfstkrans maken DIY

Herfstkrans maken met houten hangers

Een herfstkrans met houten herfsthangers is super sfeervol om in huis te hangen én nog eens makkelijk en leuk om te maken. Voor deze DIY herfstkrans heb je een (borduur)ring nodig en houten herfsthangers. Ik gebruikte een houten borduurring om de houten herfstfiguurtjes aan te bevestigen. Je kunt natuurlijk ook een metalen ring gebruiken. Met een lijmpistool bevestig je de houten figuurtjes op de houten ring. Tip: werk met lagen, zo creëer je diepte en wordt jouw zelfgemaakte herfstkrans vast en zeker prachtig!

DIY herfstkrans zelf maken

Herfstkrans van hortensia

Een herfstkrans van hortensia is ook echt prachtig. Als je een herfstkrans van hortensia gaat maken, maak je gebruik van gedroogde hortensia. Het voordeligst kun je zelf hortensia gaan drogen. In de blog ‘Hoe droog je hortensia?‘ lees je hier alles over. Je bevestigd de gedroogde hortensia aan een strokrans, bijvoorbeeld met stevige touwtjes en / of een lijmpistool en klaar ben je. Zo makkelijk kan het wezen! Deze krans kun je binnen hangen, of op een droge plek buiten. De strokrans kun je na het herfstseizoen weer hergebruiken voor een mooie kerstkrans.

Ps: jouw eigen hortensia krans kun je precies zo maken als je zelf mooi vindt én is vast een stuk goedkoper dan deze kant-en-klare hortensia krans:

Tip: bekijk eens een paar hortensia kransen via Pinterest of webshops om ideeën op te doen voor jouw eigen krans.

Herfstkrans maken met kastanjes, eikels en denneappels

Deze laatste herfstkrans is supergeschikt om samen met de kinderen te maken. Ga een middag naar het bos en verzamel de mooiste eikels, denneappels, kastanjes en beukennootjes. Deze laat je thuis drogen. Als ze droog genoeg zijn (leg ze op een warme plek, bijvoorbeeld op een kachel, dan is dit binnen een paar dagen wel het geval) en je kunt aan de slag! Ook deze herfstkrans maak je weer met een strokrans. Met een lijmpistool bevestig je al je vondsten op de strokrans. Als laatste strik je een mooi lint aan je krans om hem op te hangen.

herfstkrans maken

Welke herfstkrans is jouw favoriet? Bewaar dit artikel op je Pinterest bord door op de Pinterest button te klikken!

herfstkrans maken

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: