Help, ik moet in quarantaine! Tips om je tijd door te komen

Soms overkomt het je ineens: je moet in quarantaine. Op dit moment overkomt het dagelijks héél veel Nederlanders. Gelukkig is het merendeel uit voorzorg thuis, of in ieder geval niet heel ziek thuis. Dan kun je dus prima dingen doen. Maar hoe kom je nou ooit die quarantaine periode door, wat kun je doen? Op zoek naar tips om je tijd in quarantaine door te komen? Lees dan even deze blog, dan schreef ik die speciaal voor jou!

Quarantaine tips

Ik ging op zoek naar leuke DIY ideeën zodat jij deze quarantaine periode goed door kunt komen. Deels vind je ze al op mijn blog, maar ik heb ze gebundeld (en meer) voor een mooi overzichtje! Zo hoef jij je niet te vervelen deze periode, én kun je hem gebruiken om je huis wat op te vrolijken. Uiteraard hield ik er rekening mee dat je nu even niet naar de winkel kunt. De benodigdheden kun je dus makkelijk online bestellen, de linkjes heb ik in de tekst geplaatst. Of misschien heb jij nog wel spullen in huis om te gebruiken.

DIY met droogbloemen – quarantaine tips

Voor de droogbloemen fans een paar DIY’s met droogbloemen!

Maar deze lamp met droogbloemen! Supersimpel met deze stormlantaarn en een bosje droogbloemen. Je kunt hier je eigen bosje droogbloemen samenstellen.

quarantaine tips

Maak je eigen krans met droogbloemen! Al eerder schreef ik hier een DIY blog over, waarin je stap voor stap kunt zien hoe je je eigen krans met droogbloemen maakt. Lees hem hier.

DIY droogbloemen krans, quarantaine tips

Maak je eigen hexagons met, jawel… droogbloemen! Je zou voor deze drie DIY’s met droogbloemen ook één bosje droogbloemen kunnen bestellen, een stormlantaarn, een metalen ring en witte, luchtdrogende klei.

Hexagons maken, quarantaine idee

DIY met klei – quarantaine idee

Vind je het leuk om met klei te werken? Dan kun je de hexagons maken, of deze waxinelichthouder van klei. Supersimpel. Uit één pakje klei kun je 5 hexagons maken, of ca. 2 waxinelichthouders.

DIY waxinelichthouder van klei

Maak een luchtplant – bakje

Ook weer supersimpel: heb je een luchtplantje? Ik maakte dit bakje van klei. Heel makkelijk, je pak een stuk klei, en maakt hem onder het onderste stuk van een mango. Even laten drogen, en na een halve / hele dag de mango verwijderen, en verder aan de lucht laten drogen. Ik verfde de binnenkant.

verstek zagen

DIY met kinderen – vermaak je kinderen tijdens de quarantaine

Dino spiegel maken

Supersimpel, deze dinospiegel. Wat je nodig hebt? Een oude spiegel. Een stapeltje dino speelgoeddieren (of andere dieren), een lijmpistool en een spuitbus zwarte verf.

Quarantaine tips

Maak je eigen jungle kapstok

Misschien heb je nog wel een kapstokje liggen, en kun je je eigen jungle kapstok maken. Of je eigen dino kapstok.

Jungle kapstok zelf maken

Glitterslijm maken

Maak met de kinderen hun eigen glitterslijm. Hoe leuk! Kunnen ze er de rest van de quarantaine periode mee spelen.

Je kunt ook voor een kant en klaar DIY pakket gaan. Dat is nóg makkelijker, dan weet je zeker dat je alles bij de hand hebt. Ik zocht een paar leuke voor je op.

Schilderen voor volwassenen! Let wel, deze is bijna uitverkocht..

Maak je eigen macrame wandkleed.

Maak je eigen eco systeem. Ideaal voor als je géén groene vingers hebt, want het onderhoudt zichzelf.

Ik ben benieuwd, met welke DIY(‘s) ga jij aan de slag? De meeste benodigdheden kun je vanaf de bank bestellen, dus jij kunt met 1 of 2 dagen aan de slag!

Heb je een leuk idee gezien wat je voor later wilt opslaan? Je kunt de foto’s nu makkelijk pinnen op je pinterest bord door op de button op de foto te klikken!

Meer van ons huis en meer DIY inspiratie vind je op mijn instagram:

Check! Swipe even door naar de laatste foto (of kijk een paar foto's eerder op mijn tijdlijn). De dakramen heeft Douwe geplaatst 👌 achter het rechter raam komt een extra slaapkamer / logeerkamer. Swipe even voor de moodboards die ik maakte 😊 er is nog niks definitief, het duurt nog even voor ik er aan de slag kan, maar he, kijken wat ik mooi vind kan altijd vast 🥰
Achter het linker raam komt dan onze nieuwe badkamer 🙌. 
Geen perfecte foto, de stickers zitten nog op de ramen. Maar hè, dit is wat het is 😉
Fijne avond!
🦖 DIY Dino lamp! Swipe voor lamp aan 😉

Fijne avond!
Paastak eruit, bos bloemen erin 🌸🌺 

Fijne avond!
🎨
Hoekje in de woonkamer, met rustige kleurtjes wel! Iets rustiger dan de andere kant 😉. Swipe voor een close up 👀
Kwa muren kies ik vaak voor vergrijsde of zachte kleuren. Wij hebben bijna geen witte muren of muren met harde kleuren in huis (maar wel veel verschillende kleuren). Heb jij favoriete muurkleuren?
Van @hipenmamabox kregen we deze mooie cadeaubox 💕, met onder andere dit mooie boekje. Ik maak er een boekje van waarin we onze mooiste herinneringen kunnen bundelen🥰.
Gisteravond was ik erin begonnen, misschien had je het in m'n stories gezien. Hopelijk binnenkort wat meer geordend, de foto's voor dit boekje moeten óveral vandaan komen 🤷‍♀️. Hebben jullie 'iets' waar je herinneringen of foto's in bewaard?
Wat er nog meer in de box zat, laat ik binnenkort zien 😊
En hoe bijzonder is het buisje wat óp het boekje ligt? Dit kreeg ik een tijdje geleden: zó bijzonder!💕
Wat een kou vandaag! Ik hoop dat het buiten snel warmer (& droger)  wordt. Komend weekend zou dat wel fijn zijn, dan staat onze dak doorbraak gepland voor de uitbouw boven 🙌. 

Verder heb ik een paar toffe ideeën voor de slaapkamer die we daar maken. Wordt vervolgd 😊 

Ik was net met iets leuks bezig, je kunt het in mijn stories zien! 💕

Fijne avond!

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link een aankoop doet, ontvang ik daar een klein % over. Kost jou niks, maar zorgt ervoor dat mijn blog kan blijven bestaan. Kan ik je blijven inspireren! Dus dank daarvoor!