Ben je ook zo dol op je groene gazon? Dan weet je vast hoe belangrijk het is om het gezond te houden, zelfs in de herfst. Gelukkig hoef je geen groene vingers te hebben om een prachtig gazon te behouden. Met deze eenvoudige tips kun je jouw grasveldje springlevend houden, zelfs als de bladeren beginnen te vallen.

Blijf maaien

Ja, je leest het goed! Blijf je gazon maaien, zelfs als de temperaturen beginnen te dalen. Verlaag gewoon de maaihoogte een beetje zodat het gras niet te lang wordt. Door regelmatig te maaien voorkom je dat het gras verstikt raakt onder een dikke laag bladeren en blijft het gezond en groen.

Verwijder bladeren

Bladeren zijn prachtig in de herfst, maar niet zo geweldig voor je gazon. Zorg ervoor dat je regelmatig bladeren verwijdert om te voorkomen dat ze je gras verstikken. Gebruik een bladblazer, een hark of gewoon je handen om ze op te ruimen. Je gazon zal je dankbaar zijn!

Gazon bemesten in de herfst

Hoewel de groei van gras in de herfst vertraagt, heeft het nog steeds voeding nodig. Geef je gazon een boost door het te bemesten met een langzaam werkende gazonmest. Kies voor een formule die speciaal is ontwikkeld voor herfst toepassingen en volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en timing. Je kunt eenvoudig online op www.moowy.nl een gazonmest bestellen die ontwikkeld is voor het najaar.

Verticuteer je gazon in de herfst

Verticuteren klinkt misschien als een lastige klus, maar het kan een wereld van verschil maken voor je gazon. Deze techniek verwijdert dode grassen, mossen en andere ophopingen die de groei van gezond gras kunnen belemmeren. Gebruik een verticuteermachine of een verticuteerhark om je gazon te revitaliseren.

Grasveld water geven in de herfst

Hoewel het misschien regelmatig regent in de herfst, is het belangrijk om je gazon voldoende water te geven. Gras heeft nog steeds water nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat je het gazon diep en lang genoeg water geeft om de wortels te bereiken. Probeer vroeg in de ochtend water te geven om schimmelgroei te voorkomen.

Met deze eenvoudige tips kun je jouw gazon groen en gezond houden, zelfs als de herfst zijn intrede doet. Blijf maaien, verwijder bladeren, bemest, verticuteer en geef je gazon voldoende water. Op deze manier kun je nog lang genieten van een prachtig groen gazon, zelfs als de bladeren om je heen beginnen te verkleuren. Dus trek je tuinhandschoenen aan en ga aan de slag.

Ben jij ook dol op tuin en planten? Bekijk de tuin inspiratie blog

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: