Tips voor goedkope keukens

Deze tips voor goedkope keukens moet je lezen als je graag een nieuwe keuken wilt, maar om wat voor reden dan ook niet zo’n ruim budget hebt. Als je het budget hebt, is het natuurlijk fijn als je gewoon je keuzes kunt maken en niet op een paar euro hoeft te kijken. Soms kan het echter even niet anders en zul je je budget in de gaten moeten houden. Dan zijn deze tips voor jou! In keukens zit enorm veel verschil. Verschil in stijl, maar ook in kwaliteit of prijs. Een nieuwe keuken uitkiezen is dan ook echt een hele klus. Probeer van tevoren vast eens online rond te kijken, bijvoorbeeld op Pinterest. Voor je daadwerkelijk naar de winkel gaat, heb je alvast een idee van wat je mooi zou vinden. Zo kun je wat gerichter zoeken.

goedkope keukens

Ga voor standaard

Exclusieve keukens: daar hangt over het algemeen een prijskaartje aan. De meer standaard keukens zijn een stuk goedkoper. Pas je wensen daar op aan. Wanneer je een klein budget hebt, zul je soms je wensen iets aan moeten passen. Goedkope keukens zijn meestal redelijk standaard modellen keukens. Gelukkig kunnen die ook heel mooi zijn. Onderaan de blog lees je hoe wij in onze eigen keuken (die in de basis redelijk standaard is) ervoor hebben gezorgd dat het toch een chique (en zeker geen standaard!) keuken is geworden!

B keuze apparatuur

Op apparatuur kun je meteen heel wat besparen. Door niet meteen voor de bekendste merken te kiezen, maar eens te kijken wat er nog meer op de markt is, kun je meteen heel wat goedkoper uit zijn. Het is wel verstandig je hier nog verder in te verdiepen. Zoek bijvoorbeeld reviews op van de merken. Het is wel fijn als je apparatuur het langer doet dan de garantietermijn.

Showroomkeuken

Wat ook een enorme besparing is, is een showroomkeuken. Dit is een keuken die een tijdje in de winkel heeft gestaan. De winkel waar jij doorheen gelopen hebt of doorheen gaat lopen. De showroomkeukens worden van tijd tot tijd verwisseld, zodat de keukenwinkel de laatste trends kan laten zien. De keukens die in de winkel hebben gestaan, worden vaak tegen een kleine prijs verkocht. Je zult even goed moeten meten of dit in je eigen keuken past. Bij een showroomkeuken kun je bijvoorbeeld geen keuken precies op maat laten maken.

Doe het zelf

Als je handig bent: ga zeker zelf aan de slag! Wij kozen zelf in onze keuken een aantal dure items. Hier hebben we absoluut niet op bezuinigd. Dit is bijvoorbeeld het fornuis. Dit is meteen ook een echte blikvanger in onze keuken.

We hebben veel zelf gedaan. We hebben de keuken zelf geplaatst. We kozen ervoor om mooie tegeltjes te bevestigen aan de achterwand van de keuken. Die geven de keuken meteen een persoonlijke twist! We wilden dolgraag een aanrechtblad van beton. Op het moment (zo’n 4 jaar geleden) dat we de keuken plaatsten, paste dat niet binnen ons budget. We gingen de rest van het huis namelijk ook nog verbouwen. We kozen ervoor om het aanrechtblad zelf te maken. Dit kun je in onderstaand filmpje zien:

Tip voor overzicht en structuur in je keuken: plan je maaltijden

Download de gratis maaltijdplanner voor meer overzicht en structuur in je keuken en je boodschappen én rust in je hoofd!


Dit waren mijn tips voor goedkope keukens! Heb jij nog tips? Laat het hieronder weten!

Hallo! 👋

Schrijf je in & ontvang elke maand gratis het BlogAlert

Ontvang de BijHeleen nieuwsbrief met de nieuwste blogs, gratis printables, , leuke DIY's, handige tips & kortingscodes!