Glazen potjes versieren voor kerst! Een super makkelijke DIY die voor iedereen leuk is. Waar je al eerder mijn kerst DIY’s van vorig jaar kon zien, heb ik ook dit jaar weer een nieuwe kerst DIY voor je. Elk jaar en elk seizoen komen er weer nieuwe doe het zelf projectjes en ideeën op zowel mijn blog als mijn Instagram voorbij. Zou dus kunnen dat je deze handig, simpele DIY allang gespot had.

knutselen kerst

Benodigdheden voor het versieren van glazen potjes

De ‘raamstickers’ zijn eigenlijk bedoeld voor op je raam. Staat erg knus, zowel van buiten als van binnen. Het zijn geen echte stickers maar folie. Dat is heel handig, want hierdoor kun je raamstickers hergebruiken. Ideaal, ik heb een winterset (sint maarten, sinterklaas en kerst) en wissel de stickers eens in de zoveel weken. De raamstickers staan altijd zo knus. Ik plak ze op het raam voor bij de erker maar ook op onze industriele deur. Dat is wel echt mijn favoriete plek. En dan natuurlijk op deze potjes.

Zoals je in het filmpje onderaan de blog en op de foto’s ziet, maakte ik de glazen potjes voor kerst samen met onze oudste. Of eigenlijk maakte hij ze. Glazen potjes versieren voor kerst is dus ook erg leuk om samen met kinderen te doen!

potjes versieren kerst

Kaarsjes voor kerst maken

Knutselen met glazen potjes voor kerst is heel leuk om een keer met kinderen te doen! Zo maken ze hun eigen waxinelichthouder. Wij hebben eigenlijk elk jaar rond de kerst wel glazen potjes die door de kinderen versierd zijn met kerst. Het ene jaar met glitters, dan weer met klei.. Elk jaar verzinnen we wat leuks en dit jaar gebruikten we raamstickers om glazen potjes te versieren voor kerst.

kerstdecoratie maken

Om deze waxinelichthouders voor kerst te maken, verzamel je een paar lege potjes. Hier haal je de etiketten vanaf. Het makkelijkst verwijder je etiketten met heet water. Eventuele lijmresten verwijder je heel makkelijk met nagellak remover. Daarna breng je de raamfolie op de glazen potjes aan, doe je een kaarsje in de potjes en klaar ben je! Zo makkelijk kan het zijn om zelf wat te knutselen voor kerst!

Meer kerstdecoratie zelf maken

Bekijk ook eens de blog over kerstdecoratie maken; hierin vind je 9 leuke kerst DIY’s. Meer kerst DIY’s? In het mapje ‘kerst DIY’ op Instagram bundelde ik nog véél meer leuke zelfmaak ideeën voor de kerst (niet alleen ideeën van mijzelf, hier vind je dus ook hele nieuwe, andere inspiratie). Tip om daar eens te kijken.

Bekijk het filmpje bij deze doe het zelf:

Wat natuurlijk ook mooi is, is om sfeervolle kerstverlichting voor buiten op te hangen. Hiermee maak je je tuin helemaal in de kerstsferen. Lees de blog over kerstverlichting voor buiten maar eens voor inspiratie!

Glazen potjes versieren

Wil je andere doe het zelf ideeën om met glazen potjes te knutselen en ze te versieren? Bekijk de blog vaasjes maken met lijmpistool van Ilse eens!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: