Een goede manier om een welness badkamer te creëeren is door gebruik te maken van badkamerplanten. Badkamerplantjes geven je badkamer een frisse look. Echter niet elke plant is geschikt voor in de badkamer. In deze blog lees je meer over de meeste geschikte planten voor in je badkamer. Superleuk, want de eerste plant die je zometeen tegenkomt is klein, je komt grote planten tegen en ‘normaal formaat’ planten. Voor elke badkamer zijn er geschikte badkamerplanten. Wat is een goede plant voor in de badkamer?

Luchtplantjes

Dé bij uitstek geschikte badkamerplantjes zijn luchtplantjes. Luchtplantjes hebben weinig onderhoud nodig, ze leven van lucht. Bijna dan, je zult ze wel een beetje vochtig moeten houden. Af en toe even met de voeten in een bakje water vinden ze fijn. Of even natsproeien. Of op een plek neerhangen waar ze dit zelf uit de lucht kunnen halen.

luchtplantjes in de badkamer

Gatenplant (Monstera) in je badkamer

In eerdere blogs kon je lezen dat ik groot fan ben van de gatenplant. Ik vind het een prachtige plant en ben dol op z’n grote bladeren. Je kunt de gatenplant makkelijk zelf stekken én in een andere blog las je verzorgtips voor de monstera. De gatenplant houdt van vochtige ruimtes (komt ook in de jungle voor) en is dus geschikt voor de badkamer. Deze plant heeft niet zoveel water nodig en is dol op vocht via z’n bladeren binnen te krijgen. Win win, door hem in de badkamer te zetten heeft hij verder nog maar weinig verzorging nodig.

gatenplant in badkamer

Ik heb de gatenplant overigens zelf niet in de badkamer, hij is voor onze badkamer te groot.

luchtplantjes in de badkamer

De graslelie in de badkamer

De graslelie is ook een geschikte badkamerplant. Ik heb hem zelf ook in de badkamer staan, je ziet hem op de afbeelding hierboven. Die van mij ziet er niet zo heel mooi uit, helaas. Hij zou erg blij worden van een grotere pot, maar dat is zo’n klusje wat nog ergens op mijn lijstje staat. De graslelie is makkelijk te stekken. Hij maakt aan zijn sprieten vanzelf nieuwe stekjes.

Varen als badkamerplant

Varens zijn erg makkelijk te onderhouden. Ze houden van een hoge luchtvochtigheid. De varen is daarmee de perfecte plant om je badkamer een perfecte look te geven.

selective focus close up photo of hand holding potted aloe house plant
Photo by Wendy Routman on Pexels.com

Aloe Vera plant

De Aloe Vera vind ik een enorm geschikte badkamer plant. Hij heeft weinig verzorging nodig, je hoeft hem niet zo vaak water te geven. Hij groeit vooral omhoog en kost dus niet zoveel ruimte. Daarnaast is aloe vera natuurlijk een stof die in verzorgingsproducten vaak gebruikt wordt.

Lepelplant in de badkamer

De lepelplant is ook geschikt voor in de badkamer. Deze plant staat bij voorkeur in een donker hoekje en houdt van natte voeten. Houdt de grond dus vochtig. Het is een plant die van oorsprong in het regenwoud groeit. Als hij bloeit, heeft hij (vaak) witte, lepelvormige bloemen. Leuk weetje: deze plant is luchtzuiverend én is geschikt om als waterplant neer te zetten!

Welke plant in de badkamer zonder zonlicht? Als je een badkamer zonder zonlicht hebt, kies je het beste de lepelplant.

interior of bedroom with trendy decor
Photo by Nima Aksoy on Pexels.com

Bananenplant

De bananenplant kun je op de afbeelding hierboven zien. Een plant die veel water nodig heeft en daardoor erg geschikt is om in een vochtige ruimte neer te zetten. Een lichte plek is belangrijk voor de bananenplant, maar laat hem wel rustig wennen aan direct zonlicht. Zet de bananenplant dus niet meteen voor het raam van je badkamer, zeker niet wanneer dit een raam is waar veel zon op staat.

Orchidee in de badkamer

De orchidee is ook een geschikte plant voor in je badkamer. Met deze goede tips voor het verzorgen van een orchidee zorg jij dat je hem perfect in de bloei houdt!

Lees de grote badkamer inspiratie blog voor álle badkamer inspiratie!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: