Een origineel kraamcadeau kiezen is altijd lastig. Wat hebben mensen nodig, en wat gebruiken ze ook echt? Zelf ben ik erg fan van gepersonaliseerde kraamcadeaus, zoals bijvoorbeeld een knuffel met naam. Gepersonaliseerde kraamcadeautjes worden over het algemeen ook echt gewaardeerd en dat is leuk. Een gepersonaliseerd kraamcadeau is leuk om te geven én leuk om te krijgen! Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan en iets maken, maar je kunt ook iets kant en klaar bestellen.

Gepersonaliseerd cadeau
Afbeeldingen in deze blog: eigendom van kraam-cadeau.nl

Gepersonaliseerde knuffels

Het geven van knuffels is soms wat lastig. Knuffels krijg je vaak, en teveel knuffels is soms zelfs onhandig. Duurt wat langer met bedjes opmaken enzovoort. Daarom: als je een knuffel geeft, zorg ervoor dat je een bijzondere knuffel geeft! Een knuffel met de naam van het kindje erop is iets wat je waarschijnlijk voor altijd bewaart. Zelf kreeg ik bij de geboorte van onze oudste ook een paar gepersonaliseerde cadeau’s, die heb ik in zijn herinneringskist voor later bewaard.

Rugzakje met naam

Een rugzakje: dat is altijd handig! Zelf heb ik altijd veel rugzakjes gebruikt voor de kinderen (en nog steeds). Als we weggaan, pak ik een mooi rugzakje. Als ze naar de peuterspeelzaal gaan of ergens op bezoek, pak ik een rugzakje. Wat is er handiger dan een rugzakje met naam? Zo raak je hem nooit kwijt!

Gepersonaliseerd koffertje

Een gepersonaliseerd koffertje is natuurlijk echt een prachtige decoratie voor de kinderkamer. En ook nog eens handig. Je kunt er bijvoorbeeld de eerste babyspulletjes in bewaren. Het eerste pakje of speentje, de eerste schoentjes..

Gepersonaliseerd kraamcadeau
Bron: kraam-cadeau.nl

Tandendoosje met naam

Dit cadeau is uiteraard een beetje op de groei. Kinderen wisselen hun tanden meestal pas vanaf hun 6e verjaardag. Toch is een tandendoosje iets wat vaak al wordt gegeven tijdens een kraambezoek. Ik houd van dit soort praktische cadeaus. Items die je gebruikt, en die ook nog eens mooi zijn. Een tandendoosje met naam is een populair cadeautje!

Stoeltje in de stijl van het geboortekaartje

Een stoeltje met naam die óók nog eens in de stijl van het geboortekaartje is. Wat een origineel cadeau is dit! Dit wil toch iedereen in zijn woonkamer? Een prachtig stoeltje voor de kleine om bij de salontafel te zetten.

houten stoeltje met naam
Bron: kraam-cadeau.nl

Wil je het cadeautje leuk verpakken of aankleden? In de blog over DIY’s voor de kinderkamer of versiering maken voor de kinderverjaardag vind je leuke zelfmaakideeën die je kunt gebruiken bij het feestelijk verpakken van je gepersonaliseerde kraamcadeau.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: