Gedraaide kaarsen zijn een nieuwe trend! Je kunt de Twisted Candles nu ook heel makkelijk zelf maken in een paar stappen! We zien ze in allerlei vormen en kleuren voorbij komen. Bijna te mooi om op te branden.. Maar wist je dat je met een kaars heel makkelijk je eigen gedraaide kaarsen maakt? Ik laat je zien hoe!

Ben jij DIY fan? Neem eens een kijkje op mijn Instagram account, daar deel ik de leukste DIY en kun je er héél veel terugvinden!

Twisted candles maken

Om gedraaide kaarsen te maken heb je helemaal niet zoveel nodig. En dat is handig, gezien we op het moment in een lock down zitten. Als je dinerkaarsen in huis hebt, kun je meteen aan de slag! Heb je ze niet? Deze mooie rustieke kaarsen zijn geschikt, of deze prachtige dinerkaarsen. Ook deze kaarsen in verschillende kleuren zijn geschikt om te gebruiken voor deze DIY met kaarsen. Niet alle kaarsen zijn geschikt om te gebruiken voor deze DIY. Er zijn ook kaarsen met een extra glanslaagje of een andere kleur binnenkant. Daarvan zal de buitenkant scheuren bij het draaien van de kaarsen.

Wat heb je nodig?
  • de goede kaarsen
  • warm water (heet, maar niet kokend) en een vaas
  • deze korte Reel (doe het zelf filmpje) om ook regenboogjes te maken van kaarsen:

Welke kaars gebruiken voor gedraaide kaarsen

Let vooral op dat je een kaars koopt waarvan de binnenkant dezelfde kleur heeft als de buitenkant als je gedraaide kaarsen gaat maken. Doe je dit niet, dan gaat bij het draaien het buitenste gekleurde laagje kapot en laat los. Dan krijg je geen mooie egale kaars. De kaarsen in de linkjes hierboven zijn in ieder geval de goede kaarsen.

twisted candles in water

Verwarm de kaarsen in water

Eerst vul je een vaas of iets dergelijks met warm water. Gewoon kraanwater. Pak vooral geen gekookt water, dan krijg je blurrie. De bedoeling is dat de kaarsen een minuut of 10 in het warme water in de vaas blijven staan. Zo worden ze ook binnen warm en dus zacht. Ik voegde even een foto toe van die van mij. Je hoeft er in die 10 minuten niks mee te doen. In die 10 minuten worden de kaarsen warm, zodat je ze later van vorm kunt veranderen.

Draai de kaarsen

Als je kaarsen 10 minuten in het warme water hebben gestaan, kun je aan de slag en kun je de kaarsen draaien! Je zorgt voor een gladde ondergrond en pakt je deegroller of iets anders waarmee je de kaarsen deels plat kunt rollen . Je rolt het deel van de kaars wat je wilt draaien plat. Als je dit plat hebt gerold, kunt de kaars daarna gaan draaien. Het is handig als je het onderste stukje van de kaars gewoon rond laat. Anders past hij misschien niet meer in je kaarsenstandaard. Meer als dit is het niet!

gedraaide kaarsen maken, twisted candles
Rol de kaars niet te plat, dan kan hij gaan barsten.
regenboog kaars
Regenboog decoratie

Combineer met andere mooie accessoires

Klaar zijn je gedraaide kaarsen! Zo makkelijk maak je dit dus zelf! Als je zoekt op twisted candles zie je nog veel meer mooie voorbeelden voorbij komen. Je kunt natuurlijk de mooiste vormen en variaties maken. Bekijk de DIY reel hieronder maar eens. Ook is het leuk om je gedraaide kaarsen te combineren met een DIY waxinelichthouder van klei. Veel plezier!

gedraaide kaarsen maken, twisted candles
Gedraaide kaarsen maken
Spot jij de DIY’s op onderstaande foto?

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: