Gedraaide kaarsen maken

Gedraaide kaarsen zijn een nieuwe trend! Je kunt de Twisted Candles nu ook heel makkelijk zelf maken in een paar stappen! We zien ze in allerlei vormen en kleuren voorbij komen. Bijna te mooi om op te branden.. Maar wist je dat je met een kaars heel makkelijk je eigen gedraaide kaarsen maakt? Ik laat je zien hoe!

Onderaan de blog zie je één van mijn zelfmaak filmpjes met een DIY variant om te maken met gedraaide kaarsen. Wekelijks deel ik via mijn interieur & doe-het zelf account op Instagram een nieuw zelfmaak idee.

Gedraaide kaarsen maken

Om gedraaide kaarsen te maken heb je helemaal niet zoveel nodig. En dat is handig, gezien we op het moment in een lock down zitten. Als je dinerkaarsen in huis hebt, kun je meteen aan de slag! Heb je ze niet? Je kunt dit pakje dinerkaarsen bij je supermarkt gewoon bij je supermarkt kopen of bestellen. Ook deze mooie rustieke kaarsen zijn geschikt, deze prachtige zwarte kaarsen. Ook deze kaarsen in verschillende kleuren zijn geschikt om te gebruiken voor deze DIY met kaarsen. Niet alle kaarsen zijn geschikt om te gebruiken voor deze DIY. Er zijn ook kaarsen met een extra glanslaagje. Daarvan zal de buitenkant scheuren bij het draaien van de kaarsen.

Welke kaars gebruiken voor gedraaide kaarsen

Let vooral op dat je een kaars koopt waarvan de binnenkant dezelfde kleur heeft als de buitenkant. Doe je dit niet, dan gaat bij het draaien het buitenste gekleurde laagje kapot en laat los. Dan krijg je geen mooie egale kaars. De kaarsen in de linkjes hierboven zijn in ieder geval de goede kaarsen.

dinerkaarsen draaien, zelf kaarsen draaien

Twisted candles

Eerst vul je een vaas of iets dergelijks met warm water. Gewoon kraanwater. Pak vooral geen gekookt water, dan krijg je blurrie. De bedoeling is dat de kaarsen een minuut of 10 in het warme water in de vaas blijven staan. Zo worden ze ook binnen warm en dus zacht. Ik voegde even een foto toe van die van mij. Je hoeft er in die 10 minuten niks mee te doen. In die 10 minuten worden de kaarsen warm, zodat je ze later van vorm kunt veranderen.

twisted candles in water

Gedraaide kaarsen DIY

Als je kaarsen 10 minuten in het warme water hebben gestaan, kun je aan de slag! Je zorgt voor een gladde ondergrond en pakt je deegroller of iets anders waarmee je de kaarsen deels plat kunt rollen . Je rolt het deel van de kaars wat je wilt draaien plat. Als je dit plat hebt gerold, kunt de kaars daarna gaan draaien. Het is handig als je het onderste stukje van de kaars gewoon rond laat. Anders past hij misschien niet meer in je kaarsenstandaard. Meer als dit is het niet!

Rol de kaars niet te plat, dan kan hij gaan barsten.
gedraaide kaarsen maken, twisted candles

Twisted candles maken

Klaar zijn je gedraaide kaarsen! Zo makkelijk maak je dit dus zelf! Als je zoekt op twisted candles zie je nog veel meer mooie voorbeelden voorbij komen. Je kunt natuurlijk de mooiste vormen en variaties maken. Ook is het leuk om je gedraaide kaarsen te combineren met een DIY waxinelichthouder van klei. Veel plezier!

Bekijk dit filmpje hieronder eens, als je één of twee kaarsen extra pakt, kun je dit ook maken! Tip: scroll eens door alle DIY reels heen die op mijn Instagram staan!:

gedraaide kaarsen maken, twisted candles
Dit idee bewaren? Sla deze post op op je Pinterest bord door de Pinterest button op de foto te gebruiken! 

Deze blog bevat affiliate links. Als je via één van die links een aankoop doet, ontvang ik daar een klein % over. Kost jou niks (soms krijg je hierdoor zelfs wat korting), helpt mij om mijn blog te laten bestaan zodat ik je kan blijven inspireren. Dank daarvoor!