Afgelopen jaar kon je op mijn blog al meerdere DIY’s vinden van witte, zelfdrogende klei. Ik maakte bijvoorbeeld een relief regenboog schilderij. Superleuk, je kunt er zulke mooie dingen mee maken! In deze blog geef ik je een idee om met fimo klei aan de slag te gaan. Dit is ook zó leuk! Fimo klei, of polymeer klei, ken ik eigenlijk van ‘vroeger’. Toen was het een tijdje helemaal hip. Nu zie je dit weer helemaal terugkomen, en ik laat je een paar leuke fimo klei ideeën zien!

Fimo klei DIY benodigdheden

 • fimo klei
 • oven
 • mesje
 • DIY reel (kort filmpje) voor onderzetters maken:

Wat kun je maken met fimo klei?

Met fimo klei kun je erg leuke dingen maken. In deze blog laat ik regenboogjes zien die ik maakte. Maar wist je dat fimo klei ook goed gebruikt kan worden om sieraden van te maken? Voornamelijk in oorbellen zie je het terug komen. Onderaan de blog vind je een filmpje wat ik maakte. Ga je met deze DIY aan de slag? Dan is het handig hem even te bekijken!

fimo klei idee
Regenboog fimo klei

Wat is polymeer klei

Polymeer klei is gekleurde klei, die zacht blijft tot hij is afgebakken. Je kunt het heel makkelijk vormen tot allerlei vormen en figuren. Het is in alle kleuren te verkrijgen, dus eigenlijk kun je ermee maken wat je wilt. De klei is makkelijk te vervormen en aan elkaar te duwen.

Hoe lang moet fimo klei in de oven?

Als je klaar bent, bak je het ca. 12-15 minuten af in de oven. De platte regenboogjes die ik maakte hadden genoeg aan 12 minuten. Dee regenboog onderzetter kun je beter 15 minuten bakken. Het bakken van de klei kun je in een gewone oven doen. Ik legde de figuren op bakpapier op de bakplaat. Je bakt de klei op 130 graden.

fimo klei DIY
Gouden maantje van fimo klei. Bewaar de afbeelding via de Pinterest button op de foto!

Polymeer klei kopen

Je kunt polymeer klei in verschillende verpakkingen kopen. Ik gebruikte een verpakking polymeer klei van 18 kleuren en het bovenste blokje roze fimoklei uit deze verpakking.

Polymeer klei

Wil je echt flink aan de slag? Dan is deze polymeer klei mega voordeel verpakking wellicht leuk voor je! Hier vind je allerlei handigheidjes in waarmee je de mooiste dingen kunt maken.

polymeer klei

Wat kun je maken met fimo klei?

 • onderzetters
 • oorbellen
 • wanddecoratie / muurhanger
 • kerstboomhanger
 • kaarsenstandaard
 • bloempot
 • sieradenschaaltje
 • etc

Vind je het lastig om zelf te bedenken wat je allemaal van fimo klei kunt maken? Of heb je wel een idee maar zou je graag meer willen zien over wat technieken die je kunt gebruiken om de mooiste dingen te maken? In dit boekje vind je vast en zeker inspiratie!:

Regenboog maken van klei

Ga je ook een regenboog van fimo klei maken? Op mijn Instagram vind je een filmpje (onder de Reels) waarin je kunt zien hoe je te werk gaat. Vergeet, voordat je de regenboog in de oven legt, niet om hem wat in elkaar te duwen. Dit was ik vergeten, hierdoor moest ik na het bakken nog wat lijm tussen de strengen stoppen.

Regenboog DIY

Zoals je kunt zien maakte ik één grote regenboog. Deze kun je gebruiken als onderzetter voor je kopje koffie, om ergens neer te zetten als decoratie of om aan je muur te hangen. Verder zie je de kleine regenboogjes. Hier ga ik binnenkort nog wat leuks mee maken, stay tuned!

fimo klei idee

Onderzetter maken van fimo klei

De zelfgemaakte regenboog van polymeerklei kun je gebruiken als onderzetter. Op de afbeelding hierboven zie je hoe ik nog een variant maakte. Ook hiervan maakte ik een DIY filmpje die je kunt terug zien. Zowel het gouden maantje als de onderzetters kun je terugvinden in een DIY reel op mijn Instagram.

Gouden maantje maken

Ook het gouden maantje maakte ik van deze klei. Een superleuk ideetje om te maken! Een gouden maantje past ook nog eens helemaal in de kinderkamertrends. Ik maakte het maantje met een restje klei en spoot hem goud met gouden spuitverf.

Ter inspiratie: de 4 leukste DIY’s van klei:

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: