Een slaaptrainer voor kinderen! Klinkt ideaal, maar zou het werken? Wij hebben er één sinds een jaar of twee. Onze oudste was toen bijna 3. Hij heeft altijd goed geslapen, maar steeds vaker stond hij om zeven uur bij ons bed. Zeven uur werd half zeven. Half zeven werd zes uur. Toen zes uur half 6 werd was het voor ons wel klaar. Alles voor een beetje slaap. Dus bestelden we een slaaptrainer. Je leest hier onze ervaring met de slaaptrainer.

Ervaring slaaptrainer

Ik zal je kort uitleggen hoe de slaaptrainer werkt, en hoe onze ervaring is met de slaaptrainer voor kinderen!

Hoe werkt de slaaptrainer voor kinderen

Supersimpel. Wij kozen de nijntje. Als Julian naar bed gaat, gaat nijntje ook slapen. Wij stellen de wekker in op de volgende dag. Hoe laat hij staat, hangt dus af van wat we gaan doen. De volgende ochtend wordt nijntje wakker. Hij doet zijn ogen open, en speelt een muziekje af. That’s it!

Superduidelijk dus, dit snappen kinderen vanaf ca. twee jaar wel. Ogen open is spelen, je mag van je kamer af, de dag begint. Open dicht is tijd om te slapen.

Klinkt bijna te mooi om waar te zijn toch? Zou het écht zo goed werken?

slaaptrainer ervaring

Slaaptrainer; werkt het?

Bij ons werkt het verassend goed. Ik was er in het begin een beetje sceptisch over. Dat zal toch niet waar zijn, dat we met zoiets simpels onze slaap en rust weer terug krijgen? De eerste paar ochtenden hebben we Julian terug naar z’n bed moeten brengen, nijntje was nog niet wakker. Dan blijf je op je kamer. Even doorzetten en duidelijk zijn, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat hij om zes uur bij ons staat en nijntje nog ligt te slapen.

Onze ervaring

En echt, bij ons werkt het ding supergoed, dat is de 40 euro meer dan waard! Ik was er vooraf wat cynisch over. Had verwacht dat dat weer zo’n aanschaf zou zijn die achterin de kast zou verdwijnen. Maar oké, toch proberen want.. Alles voor een beetje slaap, toch?? Voor ons betekent het dat op schooldagen de wekker om 7.15 staat, en we in het weekend tot 8.15 kunnen blijven liggen. Mij hoor je niet klagen!

We zijn nu twee jaar verder, en gebruiken de slaaptrainer nog steeds. Ik denk dat we hem blijven gebruiken tot Julian kan klokkijken. Ideaal, hij weet precies wanneer het tijd is om op te staan. Wij hebben de afspraak dat als nijntje nog niet wakker is, hij naar beneden mag (we bouwden de zolder om tot dinocave) om naar de wc te gaan. Verder mag hij rustig op zijn kamer spelen. Soms doet hij dat, een andere keer wordt hij wakker van de wekker.

Welke slaaptrainers zijn er?

ervaring slaaptrainer, dino kamer

Zazu het schaap slaaptrainer

Zazu het schaap is een bekende slaaptrainer. Je hebt hem in verschillende kleuren. Deze slaaptrainer telt ook af, zodat je kindje kan inschatten hoe lang het ongeveer nog duurt voor ein-de-lijk de dag begint. Oogjes dicht? Slapen! Oogjes open? Tadaa, tijd om de dag te beginnen!

Zazu Pam de pinguin slaaptrainer

De pinguin slaaptrainer van Zazu. Deze slaaptrainer werkt alleen met kleuren. Wij kozen er bewust één waarbij het figuurtje de ogen sluit, leek ons nog makkelijker te begrijpen. Bij deze slaaptrainer is de regel: groen? De dag begint!

Nijntje slaaptrainer

Deze hebben wij, alleen dan in het grijs. Hoe de nijntje slaaptrainer werkt, kon je hierboven lezen. Dik tevreden! Sluit z’n ogen als het bedtijd is, en de ogen gaan weer open op de tijd die je hebt ingesteld.

Flow slaaptrainer raket

Deze flow slaaptrainer in de vorm van een raket werkt ook met kleuren. De kleur geeft aan wanneer de dag begint. Superleuk als je een ruimtekamer hebt!

Dit waren de meest bekende slaaptrainers! Ik ben benieuwd, heb jij een slaaptrainer? Ik ben benieuwd welke je hebt (geprobeerd), en hoe hij bevalt! Of heb je de luxe het niet nodig gehad te hebben? Anyway, voor ons was het de 40 euro wel waard om te proberen.

Een slaaptrainer aangeschaft, wij beiden een nieuw matras (je leest hier de matras review) en we slapen weer heerlijk!

Meer volgen van ons? Dat kan via Instagram! Hier deel ik foto’s van ons interieur en kun je meer zien van onze kinderkamers. Ook deel ik wekelijks een leuke doe-het-zelf waar je mee aan de slag kunt. Neem je een kijkje?:


Deze blog bevat affiliate links. Als je via die link een aankoop doet, ontvang ik daar een klein % over. Zo kan mijn blog blijven bestaan, en kan ik jullie blijven inspireren. Dank daarvoor!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: