Een eco chic interieurstijl, ofwel ecologisch wonen, waar komt dit vandaan en wat is dit eigenlijk? De laatste jaren is er steeds meer oog voor duurzaamheid. Zo ook het verduurzamen van je huis. Het ecologisch wonen omschrijft een leefstijl of interieur dichtbij de natuur.

Waar komt ecologisch wonen vandaan?

Er is steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Door de klimaatverandering en de opwarming van de aarde worden duurzame oplossingen steeds belangrijker. Daarnaast wordt dit ook door de overheid gestimuleerd en zijn er mooie subsidies voor duurzame veranderingen aan je woning.

Duurzaam interieur bij ecologisch wonen

Duurzaamheid komt absoluut terug in een ecologisch interieur. Duurzaamheid beperkt zich niet alleen tot het maken van een energieneutraal huis. Duurzaamheid komt ook terug in de inrichting van je tuin én in de keuze van materialen in je interieur. In een duurzaam interieur passen materialen die een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achterlaten.

Materialen eco chic interieur

Welke materialen vind je in een duurzaam interieur? Natuurlijke materialen zoals rotan, marmer, natuursteen, messing, bamboe of jute passen hier perfect. Kies voor duurzame materialen die lang meegaan.

Leven dichtbij de natuur

Een ecologische woonstijl kenmerkt zich door het leven dichtbij de natuur. Zo kunnen we met z’n allen zo lang mogelijk toch wat grondstoffen blijven gebruiken. Je kunt je steentje bijdragen door voor bepaalde materialen te kiezen in en om huis. Daarnaast kun je de inrichten van je tuin hierop afstemmen. Kies planten die voor de bijen en vlinders goed zijn of leg een moestuintje aan.

Eco chic meubels

Hoe zien eco chic meubels eruit? Dit zijn houten meubels, door vakmensen gemaakt. Dit zijn géén kant en klare items waarvan er duizenden (al niet meer) te vinden zijn. Oog voor detail, robuuste stukken die jaren meegaan en tegen een stootje kunnen. Organische vormen zien we veel terugkomen in een ecologisch interieur.

Een eco chic interieurstijl met ecologisch wonen
Photo by Charlotte May on Pexels.com

Patronen in een eco chic interieur

Naast organische vormen zien we veel retro-achtige patronen in een ecologische woonstijl. Ook natuurprints doen het goed. Je kunt dit laten terugkomen in bijvoorbeeld muurdecoratie, kussens of zelfs behang. Het HookedOnWalls behang leent zich hier perfect voor.

Hoe creëer jij een ecologisch interieur? Laat het weten in een reactie.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: