Hou jij ook van iets unieks? Iets wat je misschien nog nooit eerder hebt gezien? Of iets wat je weleens eerder hebt gezien, maar waar je een eigen variant op bedacht? Ga een dripwall schilderen! In de zomer van 2019 verwachtten wij onze tweede zoon. Na maanden brainstormen wist ik eindelijk hoe de kamer moest worden: ik wilde een dripwall gaan schilderen! Graag wil ik jullie inspireren met de dripwall die ik maakte in onze babykamer. Lees hier hoe je ook een dripwall kunt schilderen en ga aan de slag met deze do it yourself!

dripwall schilderen
Dripwall op babykamer

Dripwall verven op kinderkamer

De babykamer is de kleinste slaapkamer in ons huis. Ik wilde graag een rustig kamertje creëren voor onze kleine man. Een rustige omgeving draagt nu eenmaal bij aan een goede slaap! Er zijn eigenlijk maar minimaal accessoires te vinden in zijn kamertje, maar door de mooie basis die er is, is het verre van een saaie kamer! Ik koos bewust voor kleuren en materialen die bij elkaar pasten, en rustig oogden.

Kleuren babykamer

De kleur die ik koos voor de kamer van onze oudste zoon, is een vergrijsde blauw. Dit past goed bij de kleuren die verder in ons huis terug komen (wit, lichtgrijs, vergrijsd groen). Ook voor de babykamer wilde ik deze vergrijsde blauw graag gebruiken. Doordat het een vergrijsde kleur is, oogt hij rustig. De lichtinval bepaald hoe de kleur uitvalt. Soms kleurt hij meer grijs, een andere keer meer blauw. Verder koos ik voor een witte basis, aangevuld met zwart. Met deze kleuren creëer je een nordic stijl. De sticker ’to the moon and back’ kun je hier vinden! Ze passen mooi bij deze muurstickers met kruisjes . Ik koos ervoor de kruisjes speels op te plakken, om een iets speelser effect aan de kamer te geven.

Heb je een plaatje gezien wat je wilt bewaren ter inspiratie? Je kunt de afbeeldingen nu makkelijk pinnen op je Pinterest bord met de button op de foto’s!

Lamp babykamer

Ik krijg altijd veel vraag naar de lamp die je op de foto hierboven ziet. Deze heb ik zelf bij elkaar gezocht en gemaakt. Het is deze diamant ledlamp met een goud-effect, met een boekensteun en een sierkabel.

Zelf een dripwall maken

Ook met een dripwall kun je variëren met vormen. Je kunt deze in een speelse lijn over de muur laten lopen. Ik koos ervoor een dripwall in een strakke lijn te maken, op alle muren van de kamer. De kamer heeft een schuin dak, dus dat betekent 3 muren met een dripwall. Voor het onderste deel van de muren koos ik een behang. Het behang pastte perfect in het kleurenpalet wat ik voor ogen had. Ik vond een behang dat wit was, met een gestippelde zwarte lijn erop. Van een afstandje geeft dit een tegeleffect op de muur. Ik heb de muren behangen tot 50-60 cm. van het plafond, zodat ik zeker wist dat de verf goed zou dekken, en ik geen vage tegels in mijn drips krijg.

dripwall met binnenluiken
De binnenluiken zijn een DIY met een paar planken en zwarte scharnieren

Stappenplan voor het maken van de dripwall

Zit er nog (patroon)behang op de muur waar je het bovenste deel van de dripwall gaat maken? Dan is het misschien verstandig dat eerst te verwijderen. Kijk in deze blog naar 3 manieren die Mirjam testte! Hierna kun je beginnen met de dripwall te schilderen. Bij voorkeur is de ondergrond van je dripwall wit, of een niet te afwijkende kleur dan de dripwall.

–       Je mengt de muurverf goed. Je maakt nu eerst een apart bakje met verf die je voor het onderste deel van de dripwall, de druppen, gaat gebruiken. Ik pakte een bakje en deed daar een scheut verf in. Dit mengde ik met water. Hier staat geen vaste hoeveelheid voor. Dit hangt bijvoorbeeld af van de dikte van de verf. Je voegt elke keer een heel klein beetje water toe, en roert dit door. De verf moet niet te dun zijn. Dan loopt het teveel uit en krijg je kleurverschil. Als het te dik is, loopt het juist niet uit. Op gevoel dus!


–       Als je de verf hebt gemengd, kun je beginnen! Je verft eerst alleen het onderste deel van de dripwall. Dit doe je met een kwast. Je verft een lijn. Als je wat op de kwast duwt, drupt er wat verf naar beneden. Je kunt zelf bepalen hoe ‘groot’ je de druppen wilt hebben, en hoeveel je er wilt.


–       Je maakt nu eerst het hele onderste deel van de dripwall af. Daarna pak je rest van de verf en een roller. Hiermee rol je het bovenste deel van de dripwall in.


–       Nu laat je alles drogen en kun je de spullen weer opruimen! Als je de volgende dag nog kleurverschil ziet tussen de druppen en de rest, kun je dit evt. nog met een perceeltje bijwerken.

Tip: kies vooral een goed merk muurverf, net als bij het verven van een kleurvlak! Die dekken goed, dan ben je met 1 keer verven klaar! Veel verfplezier!

Verftechniek voor het maken van een dripwall

Ga je ook een dripwall maken met deze uitleg en inspiratie? Dat vindt ik natuurlijk superleuk om te zien! Tag me gerust op instagram @bijheleen! Een dripwall schilderen is wel gewaagd, vooral het begin is wel wat spannend. Maar het is een toffe eyecatcher!

Nordic kinderkamer inspiratie

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor nordic kinderkamers? Kijk eens bij Hester van pscheryl!


Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: