Maak je eigen tuinposter! Lees het stappenplan om ook een budget tuinposter te maken. Superleuke trend, de tuinposters die overal te verkrijgen zijn! Ik maakte zelf een doek om in de tuin te hangen. Lees hier mee hoe ik deze DIY buitenposter maakte. Superleuk, zo kun je je eigen tuinposter maken! Een tuinposter is een leuk item om je tuin mee te stylen. Hoe leuk is het om zelf aan de slag te gaan, zodat je precies iets kunt maken wat matcht met je tuin.

tuinposter maken
DIY tuinposter

Tuinposter maken

In dit blog laat ik je zien hoe je je eigen tuinposter kunt maken en wat je ervoor nodig hebt. Zo kun je je tuin stylen met je eigengemaakte tuinposter. Superleuk, want zo kun je je eigen tuin poster maken, in de print die jij mooi vindt en de kleuren die in jou tuin passen. Dit is erg leuk om te combineren met andere mooie muurdecoratie in je tuin.

Dit heb je nodig om zelf een tuinposter te maken:

Tuinposter zelf maken
Tuinposter action

Voor deze DIY gebruikte ik zwarte zijdeglans lak. De zaag, kwast en het touw had ik in huis. De tafelloper en bezemsteel kocht ik voor een paar euro bij de action. Een leuke budget DIY dus!

De tafelloper die ik uitzocht was 35 centimeter. Er lagen er ook van 45 centimeter, maar die waren grover geribbeld. Dan pakt de verf minder mooi. Ik zaagde (of eigenlijk: Douwe zaagde) de stok in de lengte door midden. Er bleef een stukje van ca 10 centimeter over, anders stak de stok wel heel ver naar buiten.

Buitenposter zelf maken

Vervolgens ben ik gaan googelen om ideeeën op te doen voor de print die ik op het doek wilde schilderen. Ik kon het niet echt vinden, uiteindelijk heb ik maar gewoon zelf iets bedacht en uit de losse pols geverfd. Ik heb uiteindelijk alles 3x geverfd om de print mooi donker te hebben (de verf trok snel in het doek, binnen een half uur was ik wel klaar).

tuinposter maken

Tuinposter ophangen

Oké, voor je verder leest: deze DIY maakte ik met hulp van Douwe. En ja, die kiest niet persé voor makkelijk. Hij zaagde de bezemsteel in de lengte doormidden. Dit kun je op onderstaande foto zien. Daarna heeft hij de delen, met het doek ertussen, aan elkaar gelijmd. De zijkanten van de stokken heeft hij met schilderstape stevig vastgezet. Toen het droog was, heeft hij kleine spijkertjes door het hout geslagen om zeker te weten dat het geheel goed stevig is.

Zijkanten tuinposter
Zijkanten tuinposter

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de loper om het hout heen te rollen en vast maken met bijvoorbeeld superkit of nietjes. Dit was het eerste plan. Zoals het nu is, vind ik het mooier omdat je het hout mooi ziet en de doek daar uit lijkt te komen. Maar het is natuurlijk wel een stukje lastiger te maken.

Zelf een tuinposter maken

Ook de zijkanten met het touw zijn het werk van Douwe. Je kunt het natuurlijk ook gewoon ‘hout’ laten en een touwtje om de stok heen knopen om de doek op te hangen. Let er wel op dat je stevig touw gebruikt, dat geschikt is voor buiten!

Nu is hij klaar om op te hangen! Op de volgende foto zie je hoe wij hem aan de schutting op hingen.

Planten tuindoek ophangsysteem
DIY tuinposter ophangsysteem

Zie je hoe mooi hij hangt, mijn nieuwe do it yourself tuindoek? Ik ben er erg blij mee! De kleuren passen mooi bij de kleuren die je in onze nieuwe tuin terugziet. Het zwarte hout, het hout en beton. Ik heb hem ondertussen een tijdje voor je kunnen testen, de poster heeft in weer en wind buiten gehangen afgelopen zomer en ziet er nog steeds prima uit! Deze tuinposter is ook mooi te combineren met een vlaggenlijn voor buiten.

Leestip: DIY vlonder van steenschotten

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: