Papieren zakjes – budget DIY

Deze DIY met papieren zakjes is echt de meest makkelijke en budget DIY ooit. Ik laat verschillende dingen zien die je ervan zou kunnen maken. En het allerleukste: deze DIY’s zijn super makkelijk om te maken, én low budget. De zakjes koop je hier voor nog geen 3 cent per stuk! Ideaal, online te bestellen en zo je winkelmandje in! Je kunt ze gelukkig tijdens deze lock down gewoon blijven kopen. (aff)

Papieren zakjes – plantenzakjes

Als eerst de tulpenzakjes. Ik kocht een bos tulpen en pakte een paar glazen vaasjes. Ik pakte verschillende waxinelichthouders, maar je zou ook drinkglazen kunnen gebruiken. Je vouwt de randen van de zakjes om, tot ze iets hoger zijn dan de glaasjes die je gebruikt. Dan zie je de glaasjes niet, dat is het mooist. Je knipt de tulpen af. Ik hield er nog wel een blad aan, en zette er af en toe ook een restje tulpstengel met alleen een blad tussen. Vaasjes vullen met water, in de zakje zetten, tulpen erin en klaar! Supermakkelijk, en een leuk effect!

Tulpen zijn echt prachtige voorjaarsbloeiers. Er zijn zoveel leuke manieren om te ‘decoreren’ met tulpen in huis!

DIY met papieren boterhamzakjes
DIY tulpenzakjes

Waxinelichthouder DIY met papieren zakjes

Ok, toen de tulpen uitgebloeid waren, heb ik de glaasjes schoongemaakt en er kaarsjes in gezet. Easypeasie , en geeft een superleuk effect! Heel makkelijk te maken deze waxinelichthouders met papieren zakjes.

Leuk zijn ze hé?

DIY papieren zakjes
Waxinelichthouder DIY

Papieren waxinelichthouder

Ik testte voor je of dit kan, papieren zakje om een waxinelichthouder van glas. Het moet natuurlijk wel veilig zijn. En ja hoor, de glaasjes worden wel iets warm, maar het papier niet. Het papier zit ook niet strak om de glaasjes, de warme lucht kan daardoor goed weg.

Budget DIY tip!

Laatste tip: je kunt de zakjes nog ‘afmaken’ door er bijvoorbeeld een strookje washitape op te plakken, of een stukje raffia touw er omheen te knopen met een labeltje eraan.

papieren kersthanger

Bovenstaande papieren kersthangers maakte ik ook van de zakjes. De foto’s die ik maakte tijdens deze DIY kun je vinden in mijn Instagram post van 18 december 2020.

DIY papieren boterhamzakjes

Op de hoogte blijven van toffe DIY inspiratie? Dat kan via mijn Instagram @BijHeleen. Neem gerust een kijkje of kom me volgen!

Álle blogs met budget DIY’s en – tips vind je hier!


Deze blog bevat een affiliate link. Als je via deze link een aankoop doet, ontvang ik daar een klein % over. Kost jou niks, helpt mij mijn blog te laten bestaan zonder daarvoor irritante reclames te moeten plaatsen. Dank daarvoor!