Deze DIY met papieren zakjes is echt de meest makkelijke en budget DIY ooit. Ik laat verschillende dingen zien die je ervan zou kunnen maken. En het allerleukste: deze DIY’s zijn super makkelijk om te maken, én zijn super low budget. De zakjes koop je voor letterlijk een paar cent per stuk. Je kunt kiezen uit witte zakjes (die gebruikte ik) of craft zakjes. Ideaal, online te bestellen en zo je winkelmandje in en gratis thuis bezorgd!

papieren zakjes DIY
DIY tulpenzakjes

Papieren waxinelichthouder

Ik testte voor je of dit kan, papieren zakje om een waxinelichthouder van glas. Het moet natuurlijk wel veilig zijn. En ja hoor, de glaasjes worden wel iets warm, maar het papier niet. Het papier zit ook niet strak om de glaasjes, de warme lucht kan daardoor goed weg.

DIY papieren zakjes
Waxinelichthouder DIY

Budget DIY tip

Laatste tip: je kunt de zakjes nog ‘afmaken’ door er bijvoorbeeld een strookje washitape op te plakken, of een stukje raffia touw er omheen te knopen met een labeltje eraan.

Papieren zakjes DIY

Als eerst de tulpenzakjes. Ik kocht een bos tulpen en pakte een paar glazen vaasjes. Ik pakte verschillende waxinelichthouders, maar je zou ook drinkglazen kunnen gebruiken. Je vouwt de randen van de zakjes om, tot ze iets hoger zijn dan de glaasjes die je gebruikt. Dan zie je de glaasjes niet, dat is het mooist. Je knipt de tulpen af. Ik hield er nog wel een blad aan, en zette er af en toe ook een restje tulpstengel met alleen een blad tussen. Vaasjes vullen met water, in de zakje zetten, tulpen erin en klaar! Supermakkelijk, en een leuk effect!

Tulpen zijn echt prachtige voorjaarsbloeiers. Er zijn zoveel leuke manieren om te ‘decoreren’ met tulpen in huis!

Ook leuk: ga papier planten maken!

Waxinelichthouder DIY met papieren zakjes

20200410 140142
DIY papieren boterhamzakjes

Ok, toen de tulpen uitgebloeid waren, heb ik de glaasjes schoongemaakt en er kaarsjes in gezet. Easypeasie , en geeft een superleuk effect! Ze zijn dus heel makkelijk te maken, deze waxinelichthouders met papieren zakjes. Tip: combineer deze budget DIY met een DIY vaasje van klei.

Kerstornament maken van papieren zakjes:

Van deze zakjes kun je ook perfect kerstornamenten maken! Bijvoorbeeld kerststerren of papieren kerstengeltjes. Alle DIY kerstdecoratie orden ik voor je in een mapje op Instagram, inclusief zelfmaak filmpjes waarmee je aan de slag kunt!

kerstengel maken
DIY kerstornamenten van papieren zakjes

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: