Onze kinderen spelen graag met lego maar helaas wordt dit al snel zo’n rommel. Tijd voor een leuke DIY waarmee ze hun favoriete lego poppetjes altijd bijdehand hebben!

DIY lego bord

  • dienblad
  • kleine latjes (in mijn geval: aanmaakhout uit het houthok)
  • zaag
  • lijmpistool
  • restje verf

Lego wandbord maken voor lego poppetjes

Je koopt eerst een dienblad. Ik vond een perfecte maat dienblad bij de action. Als je de DIY een beetje budgetproof wilt houden, zou eens bij de action of xenos naar binnen lopen. Daar hebben ze vaak wel geschikte dienblaadjes liggen.

Daarna ga je op zoek naar stukjes hout waarmee je de plankjes maakt. Bij de bouwmarkt kun je eventueel een latje kopen. Wij hebben een houtkachel en hebben daarmee houthokken vol met hout. Ik koos een paar aanmaak houtjes voor dit DIY lego wandbord.

lego wandbord maken DIY

Zaag het hout op maat

Gewoon, met een handzaag. Heb je geen handzaag in huis? Een handzaag is zo’n item dat je eigenlijk gewoon in huis moet hebben (tenzij je klusjes in huis uitbesteedt en er niet van houdt om dingen zelf te maken. Dat is vast niet het geval, anders was je wellicht hier niet beland). Bestel een goedkope handzaag.

Je zaagt de houtjes op maat. Sommigen pastten net en kon ik erin slaan met een hamertje. Deze blijven prima zelf vastzitten. Anderen zitten wat losser en maakte ik vast met een lijmpistool. Ben jij, net als mij ook dol op dingen zelf maken? Een lijmpistool is dan echt een musthave om in huis te hebben. Ik gebruik hem erg vaak!

wandbord voor lego poppetjes maken

Als laatste ga je het wandbord verven. Ik gebruikte restjes verf van de kast bij schuin dak; een maatwerk kast die we zelf maakten en blauw met een vleugje goud lakten. Voor ons dus een blauw rekje om de lego poppetjes te sorteren. Je kunt het rekje ergens neer zetten, of natuurlijk aan de muur bevestigen. Wat je ook doet, het staat vast prachtig én is superhandig!

lego poppetjes sorteren in wandbord

Hun mooiste lego poppetjes staan altijd voor ze klaar!

Meer:

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: