Droogbloemen krans maken

Een tijdje geleden schreef ik een shoplog over Daffies DIY. En superleuk, ik kreeg van haar twee DIY pakketten om mee aan de slag te gaan. Deze DIY droogbloemen krans, en de droogbloemen stolp. Ik laat zien hoe ik de krans in elkaar zette! Het is voor iedereen goed te doen. Ik maakte hem denk ik in een uurtje.

Scroll naar beneden om verschillende mooie droogbloemen kransen te zien die je kunt bestellen.

DIY droogbloemen krans

Wat zit er in het pakket?

  • een metalen ring
  • droogbloemen
  • touw
droogbloemen DIY

Stappenplan krans van droogbloemen maken

Lees je stap voor stap mee, hoe ik deze krans maakte?

Stap 1: een klein bosje mooie bloemen bij elkaar zoeken. Dit bosje bloemen knoopte ik met een stukje touw vast aan de ring. Dubbele knoop, en uiteindes afknippen.

Stap 2: nog een bosje bij elkaar zoeken, en ook bevestigen met een dubbele knoop. Je gaat door tot je hem vol genoeg vindt. Zoals je ziet ging ik in tegengestelde richting werken. Je zorgt dat de bosjes elkaar wat overlappen, zo zie je de touwtjes niet zitten. Je werkt dus als het ware ‘naar beneden’ toe.

Droogbloemen krans

Ik zette de bloemen uiteindelijk op 5 punten met een touwtje vast.

droogbloemen DIY

Stap 3: afknippen van de stengels

droogbloemen DIY

Stap 4: drupje secondelijm om de touwtjes. De losse witte bloempjes die je op de foto hieronder ziet liggen, heb ik met een drupje secondelijm op de plekken geplakt die ik nog wat kaal vond, of waar je iets van een touwtje zag zitten.

droogbloemen diy

Stap 5: touwtje aan de ring bevestingen om op te hangen, en klaar!

DIY droogbloemen krans

Best makkelijk dus, voor iedereen te doen! Je kunt zelf bekijken hoeveel bloemen je erop doet. Je kunt er minder op doen, maar hem natuurlijk ook helemaal vol maken!

Op de hoogte blijven van toffe DIY inspiratie? Dat kan via mijn Instagram @BijHeleen. Neem gerust een kijkje of kom me volgen!

De krans die ik maakte, is niet meer verkrijgbaar. Ik zocht een aantal andere mooie droogbloemen kransen voor je op:

Meer droogbloem inspiratie? Bekijk dit prachtige boek eens!:

Lamp met droogbloemen maken

Ik maakte ook een lamp met droogbloemen. Prachtig is die he? Dit is nóg makkelijker dan de droogbloemen krans, en maak je dus heel simpel zelf. Je leest hier hoe ik deze prachtige lamp met droogbloemen maakte!

lamp met droogbloemen maken

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link een aankoop doet, ontvang ik daar een klein % over. Kost jou niks, zorgt ervoor dat mijn blog kan blijven bestaan zonder daarvoor irritante reclames te moeten plaatsen. Dank daarvoor!