Een droogbloemen krans maken. Dat kun jij zelf! Een tijdje geleden schreef ik een shoplog over Daffies DIY. En superleuk, ik kreeg van haar twee DIY pakketten om mee aan de slag te gaan. Deze DIY droogbloemen krans, en de droogbloemen stolp. De droogbloemen trend is er één waar ik graag in mee ga, ik vind ze erg mooi! Ik laat zien hoe ik de krans in elkaar zette! Het is voor iedereen goed te doen. Ik maakte hem denk ik in een uurtje.

DIY droogbloemen krans

Wat heb je nodig?

droogbloemen DIY

Stappenplan krans van droogbloemen maken

Lees je stap voor stap mee, hoe ik deze krans maakte?

Stap 1: een klein bosje mooie bloemen bij elkaar zoeken. Dit bosje bloemen knoopte ik met een stukje touw vast aan de ring. Dubbele knoop, en uiteindes afknippen.

krans van droogbloemen maken

Stap 2: nog een bosje bij elkaar zoeken, en ook bevestigen met een dubbele knoop. Je gaat door tot je hem vol genoeg vindt. Zoals je ziet ging ik in tegengestelde richting werken. Je zorgt dat de bosjes elkaar wat overlappen, zo zie je de touwtjes niet zitten. Je werkt dus als het ware ‘naar beneden’ toe.

Droogbloemen krans

Ik zette de bloemen uiteindelijk op 5 punten met een touwtje vast.

droogbloemen DIY

Stap 3: afknippen van de stengels

droogbloemen DIY

Stap 4: drupje secondelijm om de touwtjes. De losse witte bloempjes die je op de foto hieronder ziet liggen, heb ik met een drupje secondelijm op de plekken geplakt die ik nog wat kaal vond, of waar je iets van een touwtje zag zitten.

droogbloemen diy

Stap 5: touwtje aan de ring bevestingen om op te hangen, en klaar!

DIY droogbloemen krans

Heb je een paar droogbloemen over? Maak dan bijvoorbeeld nog een paar mooie hexagons met droogbloemen.

Droogbloemen krans zelf maken

Best makkelijk dus, voor iedereen te doen! Je kunt zelf bekijken hoeveel bloemen je erop doet. Je kunt er minder op doen, maar hem natuurlijk ook helemaal vol maken!

Je kunt heel makkelijk zelf aan de slag! Shop een metalen ring en een mooie bos droogbloemen en maak je eigen droogbloemen krans! Als je de droogbloemen ruim shopt, heb je ook nog wat over om op tafel te zetten. Of om een lamp met droogbloemen te maken!

De krans die ik maakte, is niet meer verkrijgbaar. Ik zocht een aantal andere mooie droogbloemen kransen voor je op:

Meer droogbloem inspiratie? Bekijk dit prachtige boek eens!:


Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: