Dino lamp maken

Zomer 2020 hebben wij de zolder verbouwd, en maakten er een dinokamer. Je kunt de hele kamer bekijken in de blog die ik eerder schreef: dinokamer maken. Douwe maakte deze toffe dino lamp voor Julian. Hij staat naast zijn bed, en doet z’n werk als nachtlampje! Superstoer toch?!

lamp maken dino kamer

Meer (kinderkamer) zelfmaak inspiratie en – tips vind je op mijn Instagram:

Dino lamp maken

Deze stoere dino lamp kun je heel makkelijk zelf maken!

Wat heb je nodig voor een dino lamp:

  • een stoere, stevige dino
  • houten dienblaadje
  • transparante kit
  • lampenfitting
  • ledlamp
dinolamp zelf maken

Plastic dino figuur

Voor deze DIY gebruik je een plastic dino figuur. Het beste kun je even kijken bij de action of de kringloop, bijvoorbeeld. Het is belangrijk dat het een stevige figuur is, die echt zelf blijft staan. Hij moet dus van hard plastic zijn.

Lamp kinderkamer maken

Als je goed kijkt, zie je dat het snoer door de dino heen zit. Er zijn twee kleine gaatjes in de dino geboord, en daar hebben we het snoer door geregen met een ijzerdraadje. Ga je voor de makkelijke variant? Dan slinger je het snoer gewoon om z’n nek.

Het makkelijkst kun je een snoer met stekker en schakelaar kiezen.

Lamp dinokamer

Ik draaide een mooie ledlamp in de fitting. Koop vooral een ledlamp, die worden het minst warm!

dinokamer maken

Dino kamer met dino lamp

Wij zetten de dino op een houten plateautje. Douwe maakte dit zelf van wat restjes hout. Je kunt hem natuurlijk ook los op een nachtkastje zetten of een mooi op een mooi dienblaadje zetten. Wij hebben de dino vastgezet met transparante kit. Zo weten we zeker dat hij niet zomaar omvalt.

Ga jij ook aan de slag met deze makkelijke DIY?