Een houten kist, zó kun je ermee decoreren

Een houten kist in huis, wat moet je daar nu mee? Tot een paar jaar geleden zag je ze bij ons in huis ook niet. Nu kom je er in verschillende ruimtes in huis één tegen. Ze zijn superstoer om mee te decoreren en óók nog eens praktisch! Ik laat je wat voorbeelden zien om te decoreren met een houten kist.

Houten kist

Een houten kist is super handig. Naast dat het mooi is en het sfeer geeft aan je huis of kamer, kun je er ook mooi wat spullen in opbergen.

Stoere kisten in woonkamer

In de woonkamer hebben wij twee houten kisten, een groene en een blank houten. Meestal staan ze onder de salontafel, en soms verhuizen ze naar een ander plekje. Ideale opbergruimte voor kaarsen en spelletjes voor de kinderen.

houten kist in woonkamer
houten legerkist stoer wonen

Onze woonkamer is in de basis landelijk, maar door dit soort oude elementen te gebruiken wordt het niet te soft en krijgt het een stoere twist. De blank houten kist is makkelijk te combineren met verschillende kleuren en materialen. Woonkamer inspiratie landelijk wonen

Houten kist op kinderkamer

Ook op de kinderkamer vind je stoere kisten. Deze grote kist staat op Boaz zijn kamer. Hierin bewaren we herinneringen voor later. Hij is lekker groot, en stoer! Te mooi om in de berging te zetten, dus deze kist verdient een mooi plekje op zijn kamer. De kist matcht goed met verschillende stijlen. Bij ons staat hij in een jungle kamer, maar hij past ook perfect in een legerkamer of kinderkamers met andere thema’s.

minutiekist kopen voor kinderkamer
Geometrische muurdecoratie komt van Hout-Kado

Oude minutiekist

Deze kist vind je bij ons op zolder. Je kunt het al zien aan het dinospoor, wat natuurlijk leidt naar de dinokamer van Julian. In deze kist zitten Julian zijn verkleedkleren. Zo’n zelfde model kist vind je hier.

metalen minutiekist om spullen op te bergen

De kisten hieronder laten zien hoe je de kisten mooi kunt combineren in een stoere jongenskamer. Ze combineren prachtig met stoere lockerkasten. Het is een plaatje van Julian zijn oude kamer. De kist heeft nu een mooi plekje naast zijn bed, met daarop zijn ubercoole dino lamp. Zien? Scroll even door!

Kist op kinderkamer
minutiekist als nachtkastje op kinderkamer

Superhandig, een oude kist kun je dus ook leuk gebruiken als nachtkastje of bijzettafel!

Het leuke aan dit soort items in huis, is dat je op een makkelijke manier je interieur kunt veranderen. Door af en toe wat te schuiven met spullen, kun je gelijk een andere sfeer creëren. Dat gaat dus met dit soort losse kisten heel goed!

Houten kist kopen

Wil je voor niet teveel geld een stoere kist in huis? Dit was de meest budgetvriendelijke kist die ik kon vinden:

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met deze blog! Meer van inspiratieplaatjes van ons huis vind je op instagram:


Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link een aankoop doet, ontvang ik daar een klein % over. Kost jou niks, helpt mij mijn blog te laten bestaan. Dank daarvoor!