Ga jij je badkamer verbouwen en wil je daar graag een inloopdouche? In deze blog lees je alle tips waarmee jij een perfecte inloopdouche maken kunt. Ook vind je de nodige voorbeeldfoto’s van verschillende doucheplekken. De foto’s in deze blog zijn eigendom van Sanitairwinkel.nl.

inloopdouche maken

Formaat van een inloopdouche

Wat is eigenlijk een goed formaat van een inloopdouche? Dat hangt af van verschillende factoren. Een inloopdouche van 90x90cm volstaat in principe. Dit is een maat die we ‘vroeger’ standaard zagen. Tegenwoorden zien we grotere inloopdouches. Vaak zijn hier dan meerdere douchekoppen te vinden. Ideaal voor als je met meerdere personen tegelijk wilt kunnen douchen. In dat geval kun je bijvoorbeeld gaan voor 90×120 of zelfs groter.

inloopdouche 2 personen

Inloopdouche met muurtje

Een inloopdouche moet zich op één of andere manier afscheiden van de badkamer zodat je niet één waterballet krijgt. Dit kun je onder andere doen met een muurtje. Voordeel: geen last van kalkaanslag op glas. Nadeel: het neemt wellicht een stuk lichtinval weg.

inloopdouche met glazen wand

Inloopdouche met douchewand of glazen deur

Je kunt ook een afscheiding maken met een glazen deur of een glazen douchewand. Tegenwoordig zijn hier prachtige modellen in te verkrijgen. Of plaats een douchecabine op je tegelvloer. Het nadeel is wel dat je dan sneller last hebt van zichtbaar kalkaanslag. Je kunt overwegen om een waterontkalker te laten installeren. Hiermee blijven je kranen ook mooier.

perfecte inloopdouche

Inloopdouche zonder douchebak

Ga je voor een inloopdouche maken met of zonder douchebak? Tegenwoordig zien we niet meer zoveel douchebakken. Vaak zien we dat er bij inloopdouches voor gekozen wordt om de tegelvloer te laten doorlopen in de inloopdouche. Zo wordt je badkamer één geheel!

Welke douchekop in je inloopdouche

Wat voor douchekop kies je in je inloopdouche? Of: wat voor douchekoppen? In inloopdouches zien we vaak meerdere douchekoppen. Bijvoorbeeld een regendouche en een handdouche. Een handdouche is handig voor kinderen óf voor als je wilt douchen zonder haren te wassen. Ga je grondig verbouwen? Dan kun je erover nadenken of je de douchekop uit het plafond wilt laten komen. Dit lijkt echt prachtig!

inloopdouche 2 personen

Door goed naar je douchekop te kijken kun je besparen op het douchen. Lees meer duurzame tips om te besparen onder de douche.

Shampoo opbergen in inloopdouche

Bedenk hoe jij je shampoo en andere smeerseltjes wilt kunnen pakken. Ga je hiervoor een nisje maken in de muur, schaf je een doucherekje aan of bestel je flesjes met een muurhouder? Denk hier vooraf over na zodat je dit mee kunt nemen in je badkamer ontwerp.

In de blog over badkamer inspiratie zie je hoe we in onze eigen badkamer kozen voor een extra lange inloopdouche met regendouche uit het plafond. Doordat we voor een extra lange inloopdouche kozen, hebben we aan de voorzijde geen afscheiding nodig.

Heb jij nog tips om de perfecte inloopdouche te maken? Laat een reactie achter!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: