Een naturel interieur is helemaal van deze tijd. In verschillende interieurstijlen zien we een vleug naturel. Een naturel interieur blend mooi in een landelijk interieur, voegt warmte toe aan een scandinavisch interieur of maakt een industrieel interieur wat zachter. Maar, met welke vloer combineer je een naturel interieur? De vloer is een belangrijke basis in je interieur. Een vloer kiezen kan soms erg lastig zijn, er zijn zoveel soorten; ga je voor een PVC vloer, een laminaatvloer, een kurkvloer of nog iets anders? In deze blog geef ik je tips over het kiezen van een vloer bij een naturel interieur!

lichte vloer
De foto’s zijn eigendom van Bricoflor.nl

Wat is een naturel interieur?

Een naturel interieur kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. Voorbeelden van natuurlijke materialen zijn: hout, kurk, rotan. In een naturel interieur combineren we dit vaak met zachte, warme kleuren. Pastelkleuren, beige tinten of warme aardekleuren. Een naturel interieur is vaak een licht interieur. Zoals je hier boven kon lezen kun je een naturel interieur ook perfect combineren met andere interieurstijlen. Zo creëer je je eigen stijl.

vloer kiezen licht interieur

Bij een naturel interieur past heel mooi een lichte vloer. Dit kan een lichte, houtlook vloer zijn of een betonlook vloer. Doordat de basis van een naturel interieur licht is, zou een vloer die iets donkerder is ook kunnen. Persoonlijk zou ik bij een naturel interieur voor een lichte vloer gaan.

Een lichte houten vloer in een naturel interieur

Een echte houten vloer is echt een perfecte match in een naturel interieur. Dit kun je dan weer mooi combineren met decoratie items waarin hout terugkomt. Kijk maar eens naar de houten barkrukken op de afbeelding hier onder.

naturel interieur

Een echte houten vloer vraagt echter best wat onderhoud. Je kunt daarom ook prima kiezen voor een PVC vloer. Een mooie, houtlook PVC vloer past perfect in een naturel interieur en vraagt veel minder onderhoud dan een echte houten vloer. PVC is één van de populairste vloeren op dit moment. Wist je dat je zelfs een PVC vloer in de badkamer kunt leggen? Een ander alternatief voor een houten vloer of een PVC vloer, is een laminaatvloer.

Naturel interieur met een kurkvloer

Een kurkvloer? Misschien heb je er nog nooit van gehoord. Wanden van kurk zijn wat bekender dan een kurkvloer. Een kurkvloer is geschikt voor vloerverwarming, werkt isolerend en geluidsdempend én kan tegen een stootje. Zowel het materiaal als de kleur van kurk zijn mooi om toe te passen in een naturel interieur.

naturel interieur

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: