Onze leukste doe het zelf projecten gebundeld in één blog! Ons huis en onze tuin staan er vol mee: doe het zelf projecten. Als het even kan, gaan wij zelf aan de slag. In deze blog laat ik je onze leukste doe het zelf ideeen & projecten zien voor in je interieur en natuurlijk voor in je tuin. Kijk je mee?

Leuk idee gezien? Bewaar de afbeelding op Pinterest door te klikken op de Pinterest button op de foto’s.

Doe het zelf projecten

Waarom zou je dat eigenlijk doen, zelf dingen maken? Alles is toch te koop? Dat klopt helemaal! Maar juist als je het net even anders wilt dan iedereen wilt, is het handig als je zelf aan de slag kunt. Of als het anders onbetaalbaar wordt. Zelf maken is vaak toch echt goedkoper. Als je goed gereedschap en materialen in huis hebt, kun je al aan de slag! Ons motto: gewoon proberen, kopen kan altijd nog. Ideaal: tegenwoordig is veel informatie online te vinden, bijvoorbeeld in blogs.

Zie je een idee wat je wilt bewaren voor later? Je kunt de foto’s nu makkelijk opslaan via de Pinterest button op de foto’s.

Doe het zelf: betonnen aanrechtblad maken

doe het zelf ideeen interieur

Bijna alles in onze keuken maakten we zelf. De schouw van de prachtige wagondelen bijvoorbeeld. Maar het item wat met stipt op één staat is ons betonnen aanrechtblad wat we zelf maakten. Het was loodzwaar, kostte véél tijd, maar wat zijn we er blij mee en trots op! We gebruiken hem nu bijna drie jaar. Nog steeds zijn we erg tevreden hierover. Waarom we hem zelf maakten? We wilden graag echt beton, dat was voor ons onbetaalbaar. We hebben een klushuis, dus na een nieuwe keuken volgden nog vele andere klussen. We moesten de budgetten dus slim verdelen en besloten ons aanrechtblad van beton zelf te maken. Wil je ook zelf aan de slag met beton? Bekijk deze kant en klare pakketten eens:

Maak een waslijn en krijtbord in één

doe het zelf project tuin, zelf een waslijn maken

Hier krijgen we altijd superveel vragen & complimenten over. We maakten een mooie waslijn voor in de tuin. Ik vind het erg fijn om de was buiten te drogen als het even kan. De wasmachine staat in onze bijkeuken, je loopt dus ook heel makkelijk naar buiten met de was. De meeste waslijnen voor buiten vind ik echter gewoon niet zo mooi. Ik wilde een vaste waslijn. Ik ken mezelf: als ik elke keer een droogmolen neer moet zetten, kies ik sneller voor gemak en hang het toch binnen neer. Of gooi de was in de droger. We gingen de tuin opnieuw aanleggen, en dan vind ik het belangrijk dat óók iets praktisch als een waslijn mooi is.

Groene aanslag op je houtwerk na de winter? Verwijder aanslag met azijn & zo ben je in een handomdraai klaar voor de zomer!

We bedachten een waslijn die perfect past bij de stijl van onze nieuwe tuin. Eigen ontwerp dus! We gebruikten Douglas palen en verwerkten er een dubbelzijdig krijtbord in voor de kinderen. Het krijtbord kun je heel makkelijk zelf maken met een multiplex plaat voor buiten. Deze plaat verf je met schoolbordenverf voor buiten óf zelfs magnetische schoolbordenverf, ook speciaal voor buiten. Dat krijtbord in onze tuin bleek een goed idee, die wordt veel gebruikt! Ook handig, want de kinderen mogen alleen op het krijtbord krijten. Voor ons geen krijt op tegels, muren of schuttingen.

Voor dit project heb je (naast hout) een cirkelzaag nodig. Heb je die niet in huis? Hier vind je verschillende cirkelzagen. En eerlijk? Een cirkelzaag hoor je eigenlijk wel in huis te hebben als je houdt van een beetje klussen.

Ga je ook zelf aan de slag? Zet dan de palen van de waslijn in deze speciale rubber seal.

Verder is het belangrijk om niet te vergeten de palen in speciaal beton te zetten. Er komt immers best wat trekkracht aan de waslijn. Hiervoor gebruik je dit snelbeton.

Vlonder van steenschotten zelf maken

Doe het zelf ideeen tuin

Ook maakten we een vlonder in onze tuin. We kozen voor een vlonder van steenschotten. Dit geeft een stoer effect. Het combineert prachtig met de zwarte details in onze tuin. Ik schreef een blog over deze vlonder van steenschotten. Hierin kun je precies lezen hoe we te werk gingen. Zorg vooral voor goed gereedschap. In de vlonder vind je een ‘putje’. Hier zit een afvoer onder. Als we in de zomer een zwembad op de vlonder zetten, kan daar het water in weg. De opening voor het putje kun je heel makkelijk maken door een gat te boren. Via dat gat zaag je een cirkel voor het putje met een decoupeerzaag. Wat een decoupeerzaag is? Hier vind je verschillende decoupeerzagen.

Zelf verbouwen

Wij zijn ons huis aan het verbouwen en doen dit zoveel mogelijk zelf. Wat we al hebben gedaan: de tuin, de keuken, de toilet, een stoere dino kamer voor onze oudste, een toffe jungle kamer voor onze jongste, een dakraam geplaatst en nog veel meer… Wat er nog in de planning staat? Het maken van een uitbouw boven op de garage, een uitbouw beneden, plaatsen van een nieuwe badkamer, plaatsen van een paar dakramen of een dakkapel en nog veel meer. Verder nog wat kleine klusjes als het vervangen van een deel van een kozijn waar wat rot in zit, verfklusjes.. Kortom: wij zijn voorlopig nog wel bezig! Hiervan deel ik vaak kijkjes achter de schermen via mijn Instagram kanaal. Hier kun je het proces volgen als we weer eens bezig zijn.

Radiator ombouw maken

Tijdens onze zolder verbouwing maakten we een toffe radiator ombouw, chillplekje en opbergruimte in één. Superleuk, een heel fijn plekje in ons huis! Ik schreef een blog over het maken van een radiatorombouw met bankje. Een radiatorombouw maken is de perfecte manier om een radiator uit je zicht te hebben.


Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: