Keukentrends 2021

Net zoals we elk jaar kleurtrends, woontrends en tuintrends zien, zijn ook keukens trendgevoelig. Ik laat je zien wat de keukentrends zijn die we in 2021 gaan zien! En dat is leuk, want de keukentrends sluiten aan bij een aantal andere trends die we in 2021 gaan zien!

De keukentrends van 2021!

In 2021 zien we een paar nieuwe keukentrends voorbij komen. Ook zijn er wat trends die we al in 2020 zagen, en die we nog steeds zien.

Keukentrends 2021

Zwarte keuken

Een zwarte keuken. Het was je vast niet ontgaan. Een zwarte keuken was erg populair in 2020. Zo populair, dat we ze in 2021 nog steeds veel gaan terug zien. Dit kan in verschillende materialen. Hoogglans bijvoorbeeld. Bij keukens zien we vooral matzwarte keukens.

De zwarte trend zien we ook terug in de kleurtrend voor interieurs. Kies je voor een zwarte keuken? Laat de kleur dan zeker ergens terugkomen in je keuken of woonkamer!

zwarte keuken
Pexels

et op: wanneer je voor zwarte apparatuur of wasbak gaat, is het verstandig je te verdiepen in een waterontharder. Anders is de kans aanwezig dat je binnen de kortste keren kalkaanslag hebt! Een goede waterontharder voorkomt kalk, houdt je spullen mooier en is beter voor je apparatuur.

zwarte keuken met kookeiland
Kitchen4all

Zwart zien we ook terug in de tuintrends van 2021.

Wij kozen voor een zelfgemaakt betonnen aanrechtblad. Dit kun je zien in deze reel:

Marmer

De keuken die je hier onder ziet, doet natuurlijk helemaal mee aan de trend van 2021. Een zwarte keuken, met een marmeren blad en spatrand!

keukentrend 2021: zwarte keuken met marmer blad
Nuva Keukens

Marmer is een nieuwe trend die we bij keukens zien. We zagen deze trend overigens ook al in het interieur voorbij komen. Dit gaat dus samen op! Bij marmer kun je denken aan een mooi marmer blad, of een achterwand. Wil je iets wat je makkelijk kunt vervangen als je weer uitgekeken bent op marmer? Een gave marmeren serveerplank is dan echt perfect voor fijne borrelavonden!

keukentrend
Pinterest

Of wat dacht je van borden waar zowel marmer als zwart in zit? Als je van de zwarte en marmeren trend houdt, zijn deze borden absoluut een kijkje waard!

Messing en goud in je keuken

Steeds vaker zien we gouden of messing details terugkomen in keukens. Denk aan kranen, greepjes of accessoires. Als je een bestaande keuken hebt, kun je die natuurlijk redelijk makkelijk pimpen door je bestaande greepjes te vervangen voor messing grepen. Of je kraan te vervangen voor een nieuwe kraan in stijl!

keukentrends 2021
Pinterest

De gouden details kun je mooi combineren met andere gouden accessoires. ! Dat zijn perfecte items voor een ‘touch of gold’! Superleuk die gouden trend.

Hoge kastenwand in je keuken

Superpraktisch deze trend: hoge kasten in je keuken. Je kunt ze zelfs tot het plafond laten maken, dat scheelt je dan weer schoonmaken. Verder is dit natuurlijk ideaal om je keukenspullen in op te bergen.

Hoge kasten keuken
Pinterest

Duurzame en slimme apparaten

De laatste trend die we zien bij de keukens in 2021, zijn duurzame en slimme apparaten. Duurzame apparaten zijn energiezuinig. Slimme apparaten zijn bijvoorbeeld op afstand bedienbaar. Bijvoorbeeld een zelfdenkende koelkast! Verder zien we natuurlijk de bekende heetwaterkraan steeds meer in keukens.

Een mooie keuken vraagt natuurlijk om mooi servies. Bovenstaande bekers zijn één van mijn favorieten. Je shopt deze toffe koffiebekers hier! Als je dit ziet, denk je toch: hebben!

Keukentrends 2022

Benieuwd naar de keukentrends van 2022? Ook die zijn al bekend, en héél anders dan de trends van 2021. Bekijk de keukentrends van 2022.

maaltijdplanner
Maaltijdplanner BijHeleen

Maaltijdplanner gebruiken

Gebruik jij al een maaltijdplanner om je maaltijden te plannen en inzicht te hebben in de boodschappen die je hiervoor nodig hebt? Je kunt hiervoor nu de maaltijdplanner gebruiken die ik ontwierp!

Dit waren de keukentrends voor 2021. Meer keuken inspiratie? Lees de blogs over tips voor een luxe keuken eens!


Deze blog bevat affiliate links. Als je via zo’n link een aankoop doet, ontvang ik daar een klein % over. Kost jou niks, zorgt ervoor dat mijn blog kan blijven bestaan. Dank daarvoor!