De droogbloemen trend.. Hij is er al een poosje, maar droogbloemen worden steeds populairder. Je ziet ze op veel manieren terugkomen. En terecht; wat zijn ze prachtig! In de jaren ’70 en ’80 waren ze hip, en nu komen ze weer terug. Wie dus denkt aan verstofde bosjes bloemen: blaas het stof er maar weer af! Droogbloemen zijn een mooie toevoeging aan veel stijlen interieurs!

Droogbloemen trend 2021

Wie denkt aan een dor bosje uitgedroogde bloemen waar de kleur vanaf is, zit verkeerd. De droogbloemen die er nu zijn, zijn prachtig vol en kleurrijk. Het is een trend waar ik persoonlijk graag aan meedoe!

woontrend
Zelf bloemen drogen

Bekijk deze korte reel / doe het zelf filmpje waarin je ziet hoe je een lamp met droogbloemen maakt:

Droogbloemen: duurzame trend!

De droogbloementrend is ook nog eens duurzaam. Dat kunnen we niet van elke interieurtrend zeggen, maar van deze wel! Verse bloemen zijn natuurlijk ook prachtig, maar zijn met maximaal twee weken wel in de kliko verdwenen. Droogbloemen kunnen een stuk langer staan. Zeker als je ze onder een stolp zet, heb je er nóg langer plezier van.

katoenbollen en pampasgras

Alles over bloemen drogen en stylen lees je hier:

Soorten droogbloemen

Droogbloemen zijn veel soorten en maten. Je kunt bijvoorbeeld gedroogde lavendel, siergras, gedroogde pampaspluimen. Of de bekende gele bolletjes, de craspedia , die in boeketten prachtig staan! Je kunt zelf een boeketje samen stellen, of een kant en klaar droogbloemen pakket bestellen.

20200501 161757

Droogbloemen bestellen

Droogbloemen kun je heel makkelijk via internet bestellen. Zojuist kon je al een paar soorten gedroogde bloemen en grassen aanklikken, waarbij je links ziet naar webshops waar je ze kunt bestellen.

droogbloemen maken

DIY met droogbloemen

Ik liet al verschillende DIY’s zien die ik maakte met droogbloemen. Op de foto hier onder zie je de lamp met droogbloemen die ik maakte, en die je heel makkelijk zelf kunt maken: bekijk de blog: een lamp met droogbloemen maken! Ook maakte ik hexagons met droogbloemen, en een droogbloemen krans.. Droogbloemen inlijsten is ook een leuk idee!

lamp met droogbloemen maken

Droogbloemen in glas

Droogbloemen in glas is ook nog eens super praktisch. Zo worden je droogbloemen in ieder geval geen stofnesten. Droogbloemen in glas kun je heel makkelijk online bestellen. Bijvoorbeeld in een glas met dekseltje van kurk, of droogbloemen in een fles met een kaarsenhouder erop.

Droogbloemen boeket

De droogbloementrend gaat goed samen met ons landelijke interieur. Je kunt droogbloemen op mooie manieren in je interieur laten terugkomen, maar een boeket van droogbloemen in een mooie vaas is ook erg mooi! Als je een boeket van droogbloemen koopt, kun je ook heel makkelijk zelf iets leuks maken met droogbloemen!

DIY droogbloemen krans

Droogbloemen verzenden

Droogbloemen kun je prima verzenden per post. Over het algemeen worden ze in een brievenbus doos verzonden. Hierin komen ze mooi over!

In onderstaand filmpje zie je heel wat doe het zelf ideeën voorbij komen, waaronder ook een aantal DIY projectjes met droogbloemen:


Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link een aankoop doet, ontvang ik daar een klein percentage over. Kost jou niks extra’s, maar zorgt ervoor dat ik je kan blijven inspireren met mijn blog!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: