Het chinees lantaarnplantje stekken is heel makkelijk! Het lantaarnplantje is een hangplantje met slanke, dunne strengen en kleine blaadjes. Een perfect plantje om op een buffetkast neer te zetten. En, wist je dat je dit plantje heel makkelijk zelf kunt stekken? Ik heb mijn chinees hangplantje op de buffetkast staan. Wanneer hij bijna op de grond is, knip ik de onderste ca. 10 cm af en maak ik hier nieuwe stekjes van.

chinees lantaarnplantje stekken

Lantaarnplant stekken

Het chinees lantaarnplantje stekken gaat dus heel makkelijk. Knip het onderste deel van de plant af en zet dit in een glas water. Ververs het water een paar keer per week. Na een paar weken zul je zien dat zich bolletjes met wortels gaan vormen. Wanneer die groot genoeg zijn, zet je ze in de potgrond. Let goed op dat je dit de eerste weken goed vochtig houdt.

Ben je slecht met planten maar wil je wel zo’n mooie hangplant? Bestel het chinees lantaarnplantje in een Geropegia kunstplant!

Kamerplanten om te stekken

Kamerplanten stekken, ik ben er dol op! Ik laat je regelmatig via mijn Instagram stekjes zien, en geef er nog weleens één weg. Welke planten kun je nog meer prima zelf stekken?:

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: