Omdat ons huis op de eerste verdieping meteen al een schuin dak heeft, hebben wij veel dakramen in huis. Een kamer met schuin dak is enerzijds sfeervol, anderzijds is het soms een uitdaging met inrichten. Daarnaast heb je wat andere mogelijkheden kwa raamdecoratie. Wij hebben voor onze dakramen overal de donkerblauwe, velux verduisterende rolgordijnen. Daarnaast hebben we een buitenzonwering voor het dakraam en in deze blog lees je hoe ons dit bevalt.

Raamdecoratie voor dakramen

Andere raamdecoratie voor dakramen kunnen bijvoorbeeld plissees zijn.

Hor voor dakramen

Een hor voor dakramen (overigens voor alle bijna alle ramen) vind ik echt een must. Zelf heb ik een bloedhekel aan beestjes in m’n huis. Ik kan niet rustig zitten als er vliegen of muggen om me heen vliegen. Beter voorkomen dan genezen dus!

Buitenzonwering dakraam kiezen

Een buitenzonwering voor dakramen; zou het echt werken? Of zou het weer zoiets zijn waardoor je een paar honderd euro lichter bent terwijl je er eigenlijk niets van merkt? Maar goed, op zolder slaapt onze oudste en dit is een kamer waar het in de zomer wel echt erg warm kan worden. Voor ons was het daarom de keuze tussen goede raamdecoratie (een hor zodat het raam open kan zonder dat er muggen ed binnen kunnen), een verduisterend rolgordijn en een buitenzonwering.

Ervaring met buitenzonwering voor dakraam

Hoe bevalt ons de buitenzonwering voor het dakraam? Scheelt het iets in temperatuur? Ik kan echt zeggen: ja! De buitenzonwering bevalt ons verassend goed. Ik had echt niet zo’n verschil in temperatuur verwacht. De kamer wordt aanzienlijk minder warm. Op warme dagen doe ik de buitenzonwering naar beneden en ook het rolgordijn. Halverwege de avond gaat het raam open en die gaat pas halverwege de ochtend weer dicht. Dit, in combinatie met een ventilator, maakt dat hete nachten goed te doen zijn op zolder. Fijn!

buitenzonwering voor dakraam ervaring

Hoe werkt buitenzonwering voor een dakraam?

Je bevestigd de zonwering in de uitsparing aan de buitenzijde van het ‘kozijn’ van het dakraam. Als je de zonwering naar beneden wilt doen, doe je het dakraam naar binnen open, pak je het ‘handvaatje’ en klem je de zonwering op de puntjes onderaan het raam. Daarna doe je het raam weer dicht.

Velux buitenzonwering

De kamer is op zolder, dit is natuurlijk de warmste plek in huis. Gezien onze oudste dinofan hier slaapt, vonden we het natuurlijk belangrijk om de warmte zoveel mogelijk buiten te houden. We kozen daarom voor velux buitenzonwering. Wel meteen ook de echte / goede gekocht zodat we niet over een paar jaar weer aan de beurt zijn. De prijs hiervan viel me mee!

Ik kon er op het net weinig ervaringen over vinden, en het was voor ons een nieuw iets, wij kenden het niet.
Vandaar deze blog natuurlijk, want wij zijn enthousiast!

Leestip: de blog over het inrichten van een kamer met schuin dak.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: