Buitenschrijnwerk, wat is dat eigenlijk? En een buitenschrijnwerker, wat doet die? Waar kan die jou mee helpen? Een buitenschrijnwerker werkt met hout, aluminium, kunststof. Bij alle klussen in en om huis waarbij deze materialen worden gebruikt, kan een schrijnwerker om de hoek komen kijken. Een buitenschrijnwerker past deze materialen buiten toe en helpt jou met de dingen waar je niet aan toekomt of waar je simpelweg geen kaas van hebt gegeten. Maar waar vind je nu zo iemand? Zoek een schrijnwerker in de buurt zodat jouw huis en tuin het juiste onderhoud krijgt en mooi blijft.

Wat is het verschil tussen een timmerman en een schrijnwerker?

Een timmerman doet van oudsher allerhande klussen. Een schrijnwerker is van oudsher een meubelmaker. Iemand die met hout werkte. Een schrijnwerker maakte houten, sierlijke meubels. Meubels zoals je ze tegenwoordig niet veel meer ziet. Zien we deze meubelmakers dan ook niet meer? Zeker wel. Een schrijnwerker is dé persoon die je nodig hebt voor het opknappen of renoveren van panden. Zeker wanneer er maatwerk aan te pas komt en dingen met de hand moeten worden gemaakt is een hij degene die je nodig hebt.

Wat is buitenschrijnwerk?

Buitenschrijnwerk is de afwerking van ramen (kozijnen) en deuren in de buitenmuren. Buitenschrijnwerkers worden vaak ingezet bij het opknappen van historische panden. Panden waar we de oude elementen van willen bewaren. Dit is echt handwerk en maatwerk. Schrijnwerk wordt ook wel fijn timmerwerk genoemd.

buitenschrijnwerk
Photo by Ono Kosuki on Pexels.com

Hout in de tuin

Hout in je tuin is natuurlijk prachtig, maar vraagt ook onderhoud. Best veel onderhoud. Tegenwoordig wordt veel hout vervangen door kunststof omdat dit veel onderhoudsarmer is. Alsnog wordt hout nog steeds veel gebruikt. Daarnaast is kunststof echt van de laatste jaren. In oudere objecten is vaak nog hout toegepast. Hout moet goed onderhouden worden om houtrot tegen te gaan. Ook onderhoud valt onder buitenschrijnwerk. Het onderhoud aan je kozijnen. Is er toch houtrot je kozijn in gekropen? Een buitenschrijnwerker kan je helpen dit weer te repareren.

Een buitenschrijnwerker en een tuinman werken beiden buiten, vlak naast elkaar aan de buitenkant van je huis maar hebben hele verschillende taken. Wanneer je de verzorging van je tuin / planten wilt uitbesteden heb je een tuinman nodig. Lees meer over de werkzaamheden van een tuinman.

Werkzaamheden buitenschrijnwerker

Waarmee kan een buitenschrijnwerker je helpen? Hij maakt en plaatst deuren, kozijnen, luiken, gevelbekleding en sierlijsten. Ook erkers, blokhutten, schuurtjes en veranda’s behoren tot het vakgebied van de buitenschrijnwerker. We noemen dit ook wel ‘fijn timmerwerk’.

Schrijnwerk uitbesteden

Wil jij je het onderhoud aan je schrijnwerk uitbesteden of hulp bij het plaatsen van nieuw schrijnwerk? Ben je op zoek naar iemand die één of meerdere van deze klussen voor je kan doen in België? Zoek een schrijnwerker in de buurt die bij je (wensen) past!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: