Stapelstenen of stapstenen zijn helemaal hip. We zien ze ‘ineens’ zoveel voorbij komen. Stapelstein valt onder het open einde speelgoed. Dit speelgoed is steeds meer in opkomst. Waarom is de stapelstein zo hip, en wat kun je er eigenlijk mee? Maar ook: wat is een stapelstein alternatief? Want eerlijk: de echte stapelstein ziet er prachtig uit maar doet best pijn in je portemonnee.

Ik vond een goedkope stapelstein die heel veel lijkt op de echte en in deze blog lees je mijn eerste ervaring met deze budget stapelstenen.

Ps: als je me volgt via mijn Instagram dan heb je ze al voorbij zien komen én heb je dus de eerste en goedkoopste linkjes kunnen shoppen.

goedkope stapelstenen

Wat is open einde speelgoed

Open einde speelgoed is speelgoed waarmee kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan. Je kunt er ‘van alles’ mee. Diverse soorten open einde speelgoed zijn ook heel leuk te combineren. Zo kunnen kinderen echt hun creativiteit kwijt tijdens het spelen. Je kunt er van alles mee bouwen, dingen in doen, vormen en materialen combineren enzovoort, enzovoort. Open einde speelgoed prikkelt de fantasie en creativiteit van kinderen en ook stapelstenen vallen onder open einde speelgoed.

stapelstenen ali express

Goedkope stapelstenen

Ik ging op zoek naar een goedkoop stapelstein alternatief. Ik ben voor speelgoed waarmee kinderen hun creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan. Als fysiotherapeut ben ik óók voor speelgoed waarmee kinderen in actie komen en hun kracht en balans kunnen oefenen. Win-win! Maar…. Die 6 á 7 stapelstenen voor ruim €200 vond ik heel eerlijk gezegd iets te gek. Wij hebben verder niemand in onze kring die stapelstenen heeft. Onze kinderen hebben er dus nog nooit mee gespeeld dús ik kan werkelijk niet inschatten of ze ernaar om zullen kijken. Hoe leuk ik speelgoed ook vindt, soms beland het gewoon in de hoek en kijken ze er niet naar om. Dat zou ik in dit geval echt ontzettend zonde vinden.

stapstenen voor kinderen

Tijd om op zoek te gaan naar een goedkopere variant van stapelstenen. Ik kwam uit op de stapelstein bij Aliexpress (ja, hoe kan het anders). Hebbes, want ik heb hier 7 stapelstenen voor €38 besteld. YES, koopje! Ps. vaak wordt dit soort producten duurder, hoe dichter we bij de feestdagen komen. Twijfel je nog? Wacht niet te lang! Bekijk ook eens dit linkje, wellicht shop je ze daar nog wat voordeliger! Doen de twee linkjes het niet? Deze stapelsteen van Ali vond ik ook nog voor je.

Sinterklaas cadeau kinderen

De stapelstenen van aliexpress heb ik begin oktober alvast besteld om cadeau te geven voor Sinterklaas. Het duurde ruim 2 weken voor ik ze binnen had. Bestel dus op tijd als je ze ook wilt, de stenen zullen er eerder langer dan korter over doen na aanloop van de feestdagen.

stapelstein alternatief

Budget stapelstein alternatief

Overigens… Denk niet dat mijn halve inboedel rechtsstreeks uit China is besteld. Zeker niet, ik bestel dus echt zelden iets via Ali. Iets met steunen van lokale ondernemers en Nederlandse economie. Maar dit product, dat is een uitzondering. Ik snap gewoon écht niet waarom dit in NL zo duur moet zijn. Persoonlijk zou ik dan ook echt wel even zoeken voor een stapelstein alternatief.

Via Instagram deel ik door het jaar heen regelmatig (meestal budget) DIY’s en tips voor in en om huis! Kom je me volgen? Dan weet je zeker dat je niks mist!

Review stapelstenen van aliexpress

Hoe bevallen de goedkope stapstenen van aliexpress? Laat ik even duidelijk zijn: ik heb dit besteld voor in de zak van sinterklaas en het is nu oktober. De kinderen hebben ze dus nog niet gezien en er niet mee gespeeld. Alleen mijn eigen oordeel dus. Ze zijn mooi stevig, als ik ze op de grond laat vallen, is er niks aan de hand. Als ik er zelf overheen loop of erop spring, gebeurt er niks mee. Als ik ze stapel om erop te gaan zitten idem. De kleuren zijn mooi, hoewel de kleuren van de echte stapelsteinen vast anders zijn. Dit maakt voor het speelplezier van de kinderen vast niet uit. Voor nu tevreden dus.

Heel benieuwd naar hoe de kinderen dit vinden als ze ermee kunnen spelen na de feestdagen. Ben je daar ook benieuwd naar? Via mijn Instagram heb ik al heel wat gedeeld, maar in de blog over de review van de stapelstenen van Aliexpress kun je onze ervaring ook lezen!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: