Een bronzen beeld in huis; het is geen hedendaags voorwerp wat we veel in interieurs zien. Toch kan het erg mooi zijn om een bronzen beeldje in je huis te hebben! Brons is een tijdloos materiaal met een warme uitstraling. Wij hebben één bronzen beeldje in huis, die zal ik je in deze blog laten zien. In deze blog gebruik ik alleen eigen foto’s. Zie je een foto die je wilt opslaan? Dat kan heel makkelijk via de Pinterest button op de foto!

Bronzen beeld

Brons is een samenstelling van tin en koper. Het is een stevig materiaal wat je niet kunt buigen. Brons is heel geschikt om in een vorm van was te gieten. Op die manier wordt een bronzen beeld ook gemaakt. Het maken van een bronzen beeldje is een proces wat veel tijd kost. Een bronzen beeld is kunst voor thuis. Bij kunst denken wat al snel aan een schilderij, maar ook een bronzen beeldje is echte kunst!

Bronzen beelden tuin

Een bronzen beeld is bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Je kunt een bronzen beeld dus in je tuin zetten. Houdt er rekening mee dat de kleur dan gaat veranderen; het gaat na verloop van tijd groen kleuren. Het bekende vrijheidsbeeld is ook van brons gemaakt. We kennen het niet anders dan een groen beeld, maar ooit was hij bronskleurig. Brons is ook geschikt om een fontein voor in je tuin van te maken!

bronzen beeld in je interieur

Bronzen beelden kunst

Zoals je hierboven al kon lezen; bronzen beelden zijn een vorm van kunst. Bronzen beelden kunst vind ik zelf een mooie manier om een stukje kunst in je huis te hebben! Met een bronzen beeld kun je op een subtiele manier een stukje kunst toevoegen aan je interieur. De laatste tijd zien we steeds meer interieurtrends waarbij kunst een plekje krijgt. Behang, canvas doeken of muurcirkels van meesters; je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen. Ook een bronzen beeld past hier mooi bij!

Bronzen beeldje liefde

Ons bronzen beeldje hebben wij gekregen voor onze verloving van mijn ouders. Wat een bijzonder cadeau! Naast dat het ons twee uitbeeld, hebben wij de achternaam ‘Brons’ in de familie. Ons bronzen beeldje staat binnen, dat kun je aan de kleur zien. Ondertussen heeft hij al 10 jaar een mooi plekje in ons huis.

Bronzen beeldje liefde

Bronzen beeld voor speciale gelegenheden

Een bronzen beeldje is een mooi cadeau voor speciale gelegenheden. Denk aan een verloving of trouwerij. Ook is een bronzen beeldje een mooi afscheid cadeau voor als er een collega met pensioen gaat, of als een collega weg gaat waarmee je erg lang hebt samengewerkt. Onder ‘afscheid collega cadeau‘ zie je geschikte items om cadeau te geven!

Het bronzen beeldje staat prachtig bij de witte en grijs / groene items in ons interieur. Op kleurenwaaier.nl kun je je favoriete muurkleur laten mengen.

Leestip:

Bronzen beeldje

De mooiste foto’s van ons huis & onze tuin vind je in deze reels van 11 seconde:


Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: