De Bromelia is een tropische plant waar een prachtige roze bloem uitkomt. De bromelia verzorgen als een prof? Je verzorgt hem net even anders dan bijvoorbeeld de gatenplant of strelitzia. In deze blog lees je tips voor het verzorgen van je bromelia.

Bromelia water geven

De Bromelia geef je ongeveer 1 keer per week water. Je geeft het water niet in de grond, zoals je normaal gesproken bij planten doet. De bromelia heeft een soort kelk. Hier bloeit de bloem uit. Als je de bromelia water geeft, vul je z’n kelk met water. Gedurende de week zie je het water zakken en na ongeveer een week staat hij ‘droog’ en kun je hem weer opnieuw water geven.

De bromelia houdt niet van natte voeten, de grond hoeft dan ook niet vochtig te zijn. Zet de bromelia op een lichte plaats maar vermijd direct zonlicht.

Bromelia sproeien

De bromelia houdt van een hoge luchtvochtigheid, je kunt hem dan ook prima sproeien! Vooral als er in de winter een lagere luchtvochtigheid in huis is (de kachel staat aan), wordt hij blij van vocht op z’n bladeren.

Bloeitijd Bromelia

De bloem van de bromelia bloeit enkele weken. In die weken is hij echt werkelijk waar prachtig. Daarna is de bloem dood (je kunt hem na een tijdje zo uit de kelk pakken). Daarna blijft een plant met mooie, groene bladeren over. Deze kun je laten staan. Waarschijnlijk kun je hierna nog zo’n half jaar genieten van de groene plant, daarna zal hij langzaam zijn kleur verliezen en afsterven. Verpotten is dus niet nodig.

Nadeel bromelia

Het nadeel van de bromelia vind ik zelf dat hij slechts eenmalig bloeit en daarna langzaam doodgaat. De bromelia is dus geen plant die je koopt om jarenlang plezier van te hebben. Zelf heb ik de voorkeur voor wat ‘duurzamere’ planten, die je vaak ook nog eens makkelijk kan stekken en doorgeven. Lees bijvoorbeeld eens de volgende blogs:

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: