Al 3 jaar wonen wij in Drenthe, maar nog nooit waren we bij het Boomkroonpad geweest. Nu was het dan eindelijk zover! We gingen hierheen met onze twee kinderen, bijna twee en 5,5. In deze blog kun je alles lezen over het boomkroonpad in Drenthe! Het boomkroonpad in Drenthe is leuk om te combineren met de mooie wandelroutes die er ook te vinden zijn.

Boomkroonpad Drenthe wandelroutes

Broomkroonpad in Drenthe: combineer met wandelroutes!

Het boomkroonpad in Drenthe bevindt zich in Drouwen. Je loopt letterlijk door de boomtoppen! Rondom het boomkroonpad liggen een paar speeltuinen, een terrasje en wandelroutes.

Openingstijden boomkroonpad Drenthe

Het boomkroonpad in Drenthe is elke dag geopend van 10.00 – 17.00. Let op, het is wel de bedoeling dat je van tevoren reserveert.

Boomkroonpad Drenthe

Boomkroonpad Drenthe kosten

Het boomkroonpad kost €4 per volwassene en €2 per kind, vanaf 4 jaar. Je betaalt vooraf bij je reservering. Je krijgt via je e-mail een QR-code. Deze kun je met je telefoon scannen bij de ingang van het boomkroonpad. Le kunt het boomkroonpad dus alléén lopen als je vooraf reserveert!

Mooiste wandelroutes

Boomkroonpad kinderwagen

Het boomkroonpad is niet geschikt om met de kinderwagen te lopen. Je gaat omhoog via trappen. Wat natuurlijk wel kan, is de kleine een een draagzak doen. De wandelpaden ná het boomkroonpad kun je evt. wel met een wandelwagen afleggen.

Boswandeling Drenthe

Boomkroonpad lopen

Hoe lang je doet over het boomkroonpad? Niet zo lang, dat ligt er even aan. Er is een uitkijkpunt waar je even van je af kunt kijken. Verder zijn er tussendoor wat informatie bordjes, leuk om even te lezen met de kinderen. Hier staan wat informatieve dingen op over natuur of dieren. Vergeet niet je vogelgids mee te nemen. Zo kun je de vogels die je ziet, opzoeken en er alles over lezen!

Je kunt het boomkroonpad in ongeveer 15 minuten wandelen. Leuk om te combineren met een wandeling door het bos, het spelen in het speeltuintje of een lekker kopje koffie op het terras.

Boswandeling Drenthe

Als je klaar bent met het boomkroonpad, loop je tegen een bord aan waarop verschillende wandelroutes zijn aangegeven. Het is leuk één van de routes te lopen! In de routes zijn leuke dingen verwerkt. Er zijn wigwams gebouwd in de bossen, er liggen boomstammen waar de kinderen overheen kunnen lopen. Of je kunt natuurlijk zelf een mooie wigwam bouwen. Ook zijn er verschillende houten figuren te vinden langs de routes.

Boomkroonpad wandelroute

Het boomkroonpad in Drenthe is dus leuk om te combineren met één van de wandelroutes die op de borden zijn aangegeven.

Boomkroonpad Drenthe wandelroute

Als je in Drenthe woont, moet je natuurlijk een keer bij het boomkroonpad geweest zijn! Als je er niet woont, maar eens bent, is het ook leuk om er even langs te gaan! Het is prima te combineren met een ander uitje in de omgeving, je bent er geen hele dag mee kwijt.


Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: