Bogen en organische vormen zijn helemaal volgens de laatste trends. En dit hoeft helemaal niet duur te zijn! Want: een boog op muur schilderen kun je heel makkelijk zelf met dit stappenplan. Scroll door naar de TIP om een strakke muurboog te schilderen.Lees je mee?

Boog verven muur

  1. doe inspiratie op
  2. bepaal hoeveel bogen
  3. bepaal de breedte van de boog
  4. bepaal de hoogte van de boog
  5. zorg voor het juiste materiaal
  6. breng tape aan
  7. teken de boog
  8. schilder de muurboog
boog verven

Doe inspiratie op

Begin met wat inspiratie op doen. Wil je één boog? Een grote, of een kleine? Of wil je meerdere bogen? Als je meerdere bogen wilt, kun je ze tegen elkaar aan schilderen of (zoals ik deed) een strook ertussen laten. Welke kleuren kies je voor de boog? Ga je de muurboog combineren met andere vormen? Denk aan een cirkel. Bedenk eerst goed wat je wilt, sla plaatjes op de je mooi vindt (deze blog kun je pinnen op je Pinterest bord).

Tip: bekijk ook eens onderstaand filmpje:

Bepaal hoeveel bogen

Bepaal hoeveel bogen je wilt. Kies je voor meerdere bogen? Dan kun je wat meer spelen met kleur. Pst: de kleur van de rechterboog is gemengd. Ik mixte de kleur van de linkerboog met het roze fotoplankje. De combinatie van deze kleuren maakte de perfecte combinatie!

Bepaal de breedte van de muurboog die je gaat schilderen

Hoe breed wordt jouw muurboog? Ik schilderde twee muurbogen boven een fotoplank. Ik had ook kunnen kiezen voor één brede boog. Ik wilde echter wat meer kunnen spelen met kleur en wilde wat meer de hoogte benadrukken ipv breedte.

Hoogte van muurboog

Hoe hoog wordt jouw muurboog ongeveer? Je kunt een hoogte van een ander object in de ruimte nemen en hem hier op afstemmen. Bijvoorbeeld de hoogte van de deur of een kast. Zet eens een stip op de muur en bekijk de hoogte van een afstandje.

Zorg voor het juiste materiaal

Voor de muurboog heb je verf, afplaktape en een kwast nodig. Verder natuurlijk een waterpas, je wilt natuurlijk een mooi, strak geheel krijgen. Tip: gebruik voor de ronding flexibele tape. Ideaal als je niet zo’n vaste hand hebt en het lastig vind om zelf een strakke lijn te schilderen.

Breng tape aan

Je hebt de breedte van de bogen bepaald. Nu ga je tape aanbrengen. Gebruik de waterpas voor de verticale lijnen van de boog. Je brengt het tape aan naast de waterpas. Je taped tot waar ongeveer de ronding van de boog begint. De ronding van de boog schilder je uit de losse pols (wel vooraf tekenen) of TIP! je gebruikt hiervoor de flexibele tape.

Teken de boog

Vanuit het midden van de boog teken je nu de ronding van de boog. Het beste kun je dit oldschool doen: plan een stukje schilderstape met een touwtje eraan in het midden van je muurboog, op het hoogste punt van je tape. Pak een potlood en teken de ronding. In de reel op instagram kun je zien hoe ik dit deed.

Boog op muur schilderen!

Na wat voorbereidingen is het zover: kun je je muurboog verven! De boog schilder je met de hand. Dat is even wat lastiger, je wilt natuurlijk een strakke boog. De rest van de boog is zo gedaan en schilder je hetzelfde als alle andere oppervlakten in je huis.

Verwijder de tape

Het allerleukste om te doen: verwijder je tape. Kun je éindelijk het resultaat van je muurboog zien! Als jij met deze DIY aan de slag gaat, vind ik dat héél leuk om terug te zien. Stuur je me anders een fotootje via mijn Instagram @BijHeleen? Dan kan ik andere volgers er weer meer inspireren.

boog op muur schilderen

Ook dol op kleurvlakken? Bekijk de blog kleurvlakken in woonkamer of kleurvlakken in slaapkamer.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: