Je hebt vast weleens gehoord van body bars. We zien ze de afgelopen jaren namelijk steeds meer! Een body bar is een perfect alternatief voor als je minder plastic verpakkingen wilt gebruiken. Een body bar is een duurzaam verzorgingsproduct én staat ook nog eens mooi in je badkamer!

Body bar zeep

Een body bar: wat is het nu eigenlijk? Het is een verzorgingsproduct in vaste vorm. Dat wil zeggen: een blokje shampoo, een blokje deodorant of een blokje bodylotion. Soms gebruik je ze met water (bijvoorbeeld de shampoo bar) en soms gebruik je ze zonder water en breng je ze direct aan op de huid (bijvoorbeeld de body lotion).

Duurzame verzorgingsproducten

Wanneer is een verzorgingsproduct eigenlijk duurzaam? Een verzorgingsproduct is duurzaam wanneer het natuurlijke ingrediënten bevat. Wist je dat veel verzorgingsproducten (bijvoorbeeld shampoos) die in plastic flessen zitten, chemische ingrediënten bevatten? Een duurzaam verzorgingsproduct bevat natuurlijke ingrediënten. Het voordeel van een product in ‘vaste vorm’, zoals de mooie producten op de foto’s, is dat er geen plastic verpakkingsmaterialen nodig zijn! Een duurzaam verzorgingsproduct is goed voor je huid, haar én voor het milieu!

Body bars

Body bars

Ik mocht een paar body bars van HappySoaps proberen. Bij HappySoaps kun je heel wat verschillende body bars vinden: shampoo, conditioner, deodorant, body wash, body lotion, zonnebrand en meer! Wil je een paar goede bars uitproberen? Neem dan echt eens een kijkje! De body bars zijn verkrijgbaar in verschillende geuren.

Shampoo bar gebruiken

Een shampoo bar is heel eenvoudig in gebruik. Je maakt je haar nat, daarna houd je de bar even een paar seconde onder de kraan en wrijf je met de bar over je hoofdhuid. De bar gaat dan schuim afgeven. Dit verdeel je daarna over je haar. Let op, je gebruikt snel teveel! Bij HappySoaps zijn er shampoo bars voor alle haartypen. Ik heb de aloë vera shampoo bar en de kokos shampoo bar.

Aloe Vera shampoo bar

De aloë vera shampoo bar is geschikt wanneer je een droge hoofdhuid hebt. Dat is perfect voor mij, ik heb snel last van een droge hoofdhuid. Zeker in de winter (wanneer de kachels aanstaan). Op de verpakkingen van de shampoo bars van Happy Soap staat aangegeven dat een shampoo bar zo’n 90-110 wasbeurten meegaat.

Deodorant bar

Een natuurlijke deodorant gebruik je (uiteraard) in plaats van de deodorant die je normaal gesproken gebruikt. Ook dit product is weer gemaakt met natuurlijke ingrediënten. De deodorant bar is weer in verschillende geuren verkrijgbaar. De deodorant zit in een metalen blikje. Je haalt er met je vingers een klein beetje uit en verdeelt dat onder je oksel.

Deodorant bar no plastic

Deodorant bar no plastic

Ik ontving de rozemarijn / eucalyptus. Dit is een vrij sterke geur, persoonlijk zou ik meer voor een wat neutralere geur kiezen, zoals de kokos. Als je hem één keer op hebt neutraliseert de geur zich. Ook de deodorant bevat dus geen plastic. Ik ben benieuwd hoe lang de deodorant meegaat!

deodorant body bar

Plasticvrije verzorgingsproducten

Wanneer je op zoek bent naar een plasticvrij verzorgingsproduct, zijn de body bars van HappySoaps echt een aanrader! De producten die ik ontving zien er mooi uit, ruiken heerlijk en zijn echt fijn in gebruik. HappySoaps staat voor plasticvrije producten en heeft een mooi assortiment met plasticvrije verzorgingsproducten.

Body bar kopen

Een bodybar is vanwege zijn vorm ideaal om mee te nemen als je op reis gaat! Een kleine verpakking en zeker weten geen fles die gaat lekken. Ideaal dus om aan te schaffen wanneer je op reis gaat! Via de linkjes in de blog vind je verschillende fijne bodybars. Je zou denken: een body bar is een body bar, dat maakt toch geen verschil? Dat is dus niet zo, er zijn óók body bars waar alsnog veel toevoegingen in zitten. Dat is in deze body bars niet het geval!

Body bar ervaring

Zelf vind ik body bars prettig om te gebruiken. Het is even wennen en vraagt net een wat andere routine. Dit went natuurlijk snel, en dan zul je merken dat een body bar veel natuurlijker is voor je huid. Ik heb bijvoorbeeld minder last van een jeukende hoofdhuid wanneer ik een shampoo bars gebruik. In de familie zijn we bekend met een gevoelige huid, die heb ik zelf ook. Ik kan bijvoorbeeld niet wekenlang vloeibaar wasmiddel gebruiken. Dan heb ik binnen de kortste keren eczeem. Een body bar helpt om je huid wat rustiger te houden! Wat betreft de shampoo bars vind ik ze beiden prettig om te gebruiken. Kwa geur zou ik eerder voor de kokos kiezen.

20210715 092141

Ik kan niet wachten tot ik de bars een mooi plekje kan geven in de nieuwe badkamer die we aan het realiseren zijn! Meer volgen van mij?:

https://www.instagram.com/p/CRViMl4jm8H/?utm_source=ig_web_copy_link

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: