Sinds een aantal jaren vliegen de black friday acties ons om de oren. Het is je vast niet ontgaan. Wat is black friday, waar komt dit vandaan en heeft dit zin? En wat shop jij met black friday?

Black friday uit Amerika

Black friday is ‘iets’ wat uit Amerika komt. In Amerika is Thanksgiving een nationale feestdag. Dit jaar valt thanksgiving op 23 november 2023. Thanksgiving valt op een donderdag en de vrijdag ná thanksgiving zijn veel Amerikanen vrij. Een ideale dag om alvast online aankopen voor de feestdagen te doen. Waarom deze dag nou ‘zwarte vrijdag’ heet? Dat weten we niet precies, daar zijn de meningen over verdeeld.

Wat kopen met black friday?

Dit is ook precies waar black friday handig voor is: het doen van aankopen voor de dure decembermaand. Op zoek naar echte koopjes dus! Cadeautjes voor onder de boom, of misschien wel blackfriday woonwinkel acties om eindelijk dat mooie interieuritem te shoppen. Maar de (terechte) vraag is: zijn die koopjes met black friday wel echte koopjes, of worden we hier een beetje misleid?

zwarte akoestische panelen met black friday korting
Foto’s eigendom van isodeco.nl

Ook gadgets en apparaten zijn gewild om met black friday te kopen. Je kunt natuurlijk de winkelstraat in gaan, maar ook online zijn er leuke black friday acties te vinden. Zelf werk ik altijd op vrijdag (en zie je mij dus niet in de winkelstraat). Ik kijk vaak dan ’s avonds nog wel online naar leuke koopjes. Eerlijk? Als ik die foto’s van overvolle winkelstraten zag van andere jaren denk ik: ik bestel wel online.

Zijn aankopen op black friday echt zo goedkoop als het lijkt?

Goede vraag, dit heeft iedereen zich waarschijnlijk weleens afgevraagd. Het blijkt na onderzoek ook zo te zijn dat een deel van de shops hun prijzen voor black friday verhoogd, en dan met black friday een korting geven. Zo kom je alsnog op de originele prijs uit. De black friday acties zijn dus niet altijd zo voordelig als het lijkt maar… jij weet vast wat ongeveer de prijs is van jouw favoriete item wat je graag wilt shoppen tijdens black friday. Dan weet je natuurlijk ook hoeveel korting je nu daadwerkelijk krijgt en kun je met een gerust hart op zoek naar koopjes.

Interieurshoppen met black friday acties

Een stijlvol interieur kan nog best in de papieren lopen. Je kunt natuurlijk niet aan elke trend meedoen, maar sommige dingen zijn wel heel mooi én raak je voorlopig niet op uitgekeken. Daarnaast heb je natuurlijk soms ook gewoon nieuwe spullen nodig. Black friday is een goed moment om te gaan interieurshoppen. Denk aan nieuwe eetkamerstoelen, akoestische wandpanelen, of misschien een mooi vloerkleed. Heb jij een goede black friday tip? Laat het weten in een reactie!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: