Betonnen aanrechtblad impregneren

Misschien ga je ‘iets’ van beton maken. Een betonnen aanrechtblad, werkblad of tafelblad. Je kunt ervoor kiezen om hem na te behandelen. Dan ga je je betonnen aanrechtblad impregneren. Wij hebben dit gedaan, zodat het blad vuil- en water afstotend is. Als je ervoor kiest hem juist niet te impregneren, zal hij er waarschijnlijk na een tijdje wat geleefd uitzien.

betonnen aanrechtblad maken en impregneren

Betonnen aanrechtblad impregneren

Een betonnen blad kun je zelf maken. Het is wel wat gepuzzel, het komt natuurlijk nogal precies. Wanneer het blad klaar is om te bewerken, zul je hem eerst moeten opschuren en polijsten. Hiervoor gebruik dit speciale schuurpapier. Nadat dit klaar is, kun je aan de slag. Je blad is klaar om hem te impregneren! Wij hebben hem eerst geïmpregneerd en daarna geplaatst. Zo kon ik goed bij alle zijkanten komen.

Betonnen aanrechtblad zelf maken

In een eerdere blog kon je al lezen dat wij ons betonnen aanrechtblad zelf maakten. Hij ligt er nu zo’n 3 jaar op. Nog steeds zijn we er erg blij mee. In de blog over ons betonnen aanrechtblad kun je lezen hoe hij bevalt. Ook kun je daar meer foto’s bekijken. Het beste kun je een kant en klaar pakket aanschaffen om je aanrechtblad zelf te maken. Onderstaande is een goede optie:

Beton impregneren

Als laatste ga je je blad impregneren. Het is wel verstandig dit te doen. Zo blijft je blad echt een stuk langer mooi. Hiervoor kun je het beste ook een pakket gebruiken. Hier staat nauwkeurig in beschreven hoe je te werk gaat. Het enige wat je hoeft te doen, is stap voor stap de gebruiksaanwijzing volgen. Dit pakket gebruikten wij:

Je begint na 3 jaar wat gebruikerssporen te zien op de coating van ons blad. Om het blad mooi te houden moet het waarschijnlijk dit jaar of volgend jaar opnieuw geïmpregneerd worden.

DIY met beton

Ik ben benieuwd of jij ook zelf aan de slag gaat met beton! Dit was ons eerste ‘grote’ project met beton. Een hele klus, maar wat een mooi resultaat! Ons blad is prachtig en robuust, het geeft onze keuken een stoere look. We zijn er erg blij mee!

Via mijn Instagram kun je meer plaatjes zien van onze keuken, en blijf je op de hoogte van leuke doe – het – zelf ideëen! Zie ik je daar?:


Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link een aankoop doet, ontvang ik daar een klein % over. Zo kan mijn blog blijven bestaan zonder daarvoor irritante reclames te moeten plaatsen. Dank daarvoor!