Misschien ga je ‘iets’ van beton maken. Een betonnen aanrechtblad, werkblad of tafelblad. Je kunt ervoor kiezen om hem na te behandelen. Dan ga je je betonnen aanrechtblad behandelen. Wij hebben dit gedaan, zodat het blad vuil- en water afstotend is. Als je ervoor kiest hem juist niet te impregneren, zal hij er waarschijnlijk na een tijdje wat geleefd uitzien. Ga je je betonnen aanrechtblad impregneren? Dan geef je hem net dat extra beschermlaagje waardoor hij nog langer mooi blijft.

Impregneren betonnen aanrechtblad

Benodigdheden betonnen aanrechtblad:

In deze blog laat ik je zien wat wij deden om ons zelfgemaakte betonnen aanrechtblad te impregneren. Door het blad te impregneren, trekt er minder vuil en vet in je blad en blijft hij nog langer mooi! In deze blog laat ik je zien wat je hiervoor nodig hebt.

Betonnen aanrechtblad schuren

Een betonnen blad kun je zelf maken. Het is wel wat gepuzzel, het komt natuurlijk nogal precies. Wanneer het blad klaar is om te bewerken, zul je hem eerst moeten opschuren en polijsten. Hiervoor gebruik dit speciale schuurpapier. Het schuren is een belangrijk onderdeel, besteedt hier goed de tijd aan! Je schuurt het blad op met een steeds fijnere korrel, op volgorde van de inhoud van de verpakking. Je wilt natuurlijk een mooi strak blad. Nadat dit klaar is, kun je aan de slag met coating.

Betonnen aanrechtblad sealen

Je blad is klaar om hem te impregneren! Wij hebben hem eerst geïmpregneerd en daarna geplaatst. Zo kon ik goed bij alle zijkanten komen.

Betonnen voor aanrechtblad

In een eerdere blog kon je al lezen dat wij ons betonnen aanrechtblad zelf maakten. Hij ligt er nu zo’n 3 jaar op. Nog steeds zijn we er erg blij mee. In de blog over ons betonnen aanrechtblad kun je lezen hoe hij bevalt. Ook kun je daar meer foto’s bekijken. Het beste kun je een kant en klaar pakket aanschaffen om je aanrechtblad zelf te maken.

betonnen aanrechtblad maken en impregneren
Zelfgemaakt betonnen aanrechtblad

Beton impregneren

Als laatste ga je je blad impregneren. Het is wel verstandig dit te doen. Zo blijft je blad echt een stuk langer mooi. Hiervoor kun je het beste ook een impregneerpakket gebruiken. Hier staat nauwkeurig is beschreven hoe je te werk gaat. Het enige wat je hoeft te doen, is stap voor stap de gebruiksaanwijzing volgen.

Betonnen aanrechtblad onderhoud

Je begint na 3 jaar wat gebruikerssporen te zien op de coating van ons blad. Om het blad mooi te houden moet het waarschijnlijk dit jaar of volgend jaar opnieuw geïmpregneerd worden. Het heeft dus iets meer onderhoud nodig dan de meeste aanrechtbladen, maar het is dan ook een natuurproduct.

Betonnen aanrechtblad schoonmaken

Een betonnen aanrechtblad kun je gewoon schoonmaken met een vochtige doek, of eventueel wat zeep of schoonmaakmiddel. Ik let er altijd op dat er geen hete pan op het aanrecht staat. Ik weet niet of dit kan, maar wil niet het risico lopen dat er straks pan-afdrukken in mijn coating staan gebrand. Verder snijden we niet op het blad, hiervoor gebruiken we een snijplank.

DIY met beton

Ik ben benieuwd of jij ook zelf aan de slag gaat met beton! Dit was ons eerste ‘grote’ project met beton. Een hele klus, maar wat een mooi resultaat! Ons blad is prachtig en robuust, het geeft onze keuken een stoere look. We zijn er erg blij mee!

maaltijdplanner
Maaltijdplanner gebruiken

Maaltijdplanner

Gebruik jij al een maaltijdplanner om overzicht te hebben in je hoofdmaaltijden & de boodschappen die je daarvoor nodig hebt?! Ideaal als je, net als ik, van structuur houdt. Je kunt hiervoor nu de maaltijdplanner gebruiken die ik ontwierp!


Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link een aankoop doet, ontvang ik daar een klein % over. Zo kan mijn blog blijven bestaan zonder daarvoor irritante reclames te moeten plaatsen. Dank daarvoor!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: