Ben je van plan om je badkamer binnenkort te renoveren, maar heb je slechts een beperkt budget voor de gehele renovatie? Dan begrijpen we goed dat je zelfs met een beperkt budget voor een geslaagde renovatie wilt gaan. Maar hoe zorg je ervoor dat je badkamerrenovatie betaalbaar blijft?

Investeer alleen in noodzakelijke onderdelen 

Als de badkamer voor jou voornamelijk een functionele plek moet zijn, dan is het verstandig om bij de renovatie alleen geld te investeren in onderdelen die je echt nodig hebt zoals een wandcloset van Sanitairkiezer. In je badkamer ziet een bad er natuurlijk mooi uit. Maar misschien zit je zelden in bad en heeft de rest van je gezin daar ook geen interesse in.

Dan is het natuurlijk zonde om deze aan te kopen en te laten plaatsen. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor een tweede wasbak en andere zaken. Het is verstandig om alleen in noodzakelijke onderdelen te investeren, want zo houd je de renovatie betaalbaar en kun je meer geld investeren in zaken die je wel echt nodig hebt. 

De indeling van je sanitair behouden 

Het is ook verstandig om bij de renovatie van de badkamer dezelfde indeling van je sanitair te behouden. Hiermee kun je op verschillende manieren besparen. In de eerste plaats zijn de nieuwe sanitaire spullen dan sneller te plaatsen. Maar je kunt echt veel besparen, omdat de leidingen niet verlegd hoeven te worden.

Het is niet verstandig om zelf een leiding te verleggen, want dan krijg je misschien te maken met lekkages en andere problemen. Loodgieters vragen een hoog uurtarief voor dergelijke werkzaamheden. Wanneer je zelf aan de slag gaat en je hebt naderhand wel een lekkage, kun je geen aanspraak maken op verzekering of garantie en kan dit een duur grapje worden.

zelf een badkamerrenovatie doen

Koop gebruikte tegels 

Wanneer je voor een badkamerrenovatie gaat, dan wil je ongetwijfeld ook nieuwe badkamertegels. Je hebt natuurlijk de keuze uit verschillende soorten tegels en veel mensen willen het liefst nieuwe tegels.

Nieuwe tegels zijn echter prijzig en dit geldt zeker voor mensen die een badkamer met een grote oppervlakte hebben. Om die reden is het ook geen slecht idee om je badkamer van gebruikte tegels te voorzien. Ze zijn goedkoper en tegelijkertijd draag je dan bij aan een beter milieu want je doet dan mee aan circulaire economie

Ga zelf ook aan de slag

Bij de renovatie van een badkamer ben je niet alleen geld kwijt aan de verschillende onderdelen, maar tegelijkertijd ook aan de arbeidskosten. Tegenwoordig betaal je veel voor een goede vakman en om die reden is het handig om zelf ook bepaalde renovatiewerkzaamheden uit te voeren. 

Natuurlijk kun je niet alles zelf doen, want we gaven al aan dat je beter geen extra leidingen kunt leggen. Tegelijkertijd kun je wel aan de slag met bepaalde sloopwerkzaamheden en je kunt natuurlijk ook spullen opruimen, zodat de professional die je hebt ingeschakeld dat niet meer hoeft te doen.

De foto’s in deze blog zijn van onze eigen badkamer. Meer over onze badkamer (en andere badkamers) lees je in de blog badkamer inspiratie.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: