Een robotstofzuiger in huis. Zo af en toe hoorde ik hem eens langs komen. Is dat nou een apparaat wat echt superhandig is, of is het overbodig? Na heel lang wikken en wegen hebben wij er uiteindelijk één in huis. Ben je benieuwd hoe hij bevalt? Lees hier mijn ervaring met de robotstofzuiger die wij kozen!

Onze ervaring met een robotstofzuiger in huis!

Een paar weken geleden kreeg ik voor mijn verjaardag deze robotstofzuiger. Ik kreeg al gelijk veel vragen over hoe hij nou bevalt. Goede vraag, daar was ík namelijk ook altijd benieuwd naar voor ik overstag ging!

Oplaadstation Deebot stofzuiger

De robotstofzuiger heeft een oplaadstation. Nadat hij klaar is, gaat hij daarnaartoe om zichzelf weer op te laden. Wij zetten hem in de erker achter de bank. Zo zien we hem verder niet en vanuit daar kan hij de hele kamer door.

Plattegrond robotstofzuiger

De eerste keer dat je de robotstofzuiger aanzet, maakt hij een plattegrond van de ruimte. Die van ons heeft een soort laser in zich, waardoor hij niet tegen je plinten en kasten aanknalt. Drempeltjes pakt hij tot 2cm.

Robotstofzuiger Ecovacs Deebot app

Wij kunnen onze robotstofzuiger bedienen via de app. Zoals je op het plaatje hieronder ziet, kun je hem dus na het eten even naar de eethoek sturen om de kruimels op te zuigen. Daarnaast kun je via de app ook een vast schema instellen. Wij hebben ingesteld dat hij elke avond om 00:00 zijn rondje doet. Ik weet overigens niet of dit bij andere merken en types ook zo werkt.

Robotstofzuiger dweil

Wij kozen voor een robotstofzuiger met dweilfunctie. Hij stofzuigt eerst de ruimte, en haalt daarna een nat doekje over de vloer. Dit vervangt overigens niet het dweilen hoor, dat zul je af en toe wel zelf moeten blijven doen. Hij haalt een nat doekje over de vloer. Hij schrobt niet. Het blijft hierdoor overigens wel langer fris in huis, en zorgt er in ons geval zeker voor dat je minder vaak hoeft te dweilen.

De robotstofzuiger gebruiken wij beneden. Toen we onze woonkamer opnieuw gingen inrichten, hielden we al rekening met de robotstofzuiger. We kozen in onze erker voor een hoekbank waar de stofzuiger makkelijk onderdoor kan. Zo wordt er elke nacht onder en achter onze bank stof gezogen! Wij hadden maar 1 stofzuiger, die staat nu boven.

Robotstofzuiger ervaringen

Ik ben echt positief verrast hoe goed het ding in de hoekjes komt. De zwarte borsteltjes die je aan twee zijkanten ziet zitten, draaien rond. Ze vegen het stof of rommeltjes onder de stofzuiger, zodat hij het zo kan opzuigen. Goedkopere types nemen de hoekjes over het algemeen minder goed mee. Wil je kijken of een robotstofzuiger iets voor je is? Om dan maar een goedkoop model te kopen, schiet niet zoveel op. Kan dat je daar inderdaad niet tevreden over bent omdat die onder andere de hoekjes niet goed meepakt. Wij hebben geen huisdieren, geen idee hoe hij het daarmee zou doen.

Het geluid van deze stofzuiger valt hard mee. Hij doet overigens wel meestal z’n rondje als we niet beneden zijn. ’s Nachts bijvoorbeeld, of ik geef hem een opdracht de vloer rond de eettafel te doen op het moment dat ik na het ontbijt de oudste naar school breng. Ik heb hem nog nooit gehoord als hij in de nacht zijn rondje deed. Hij maakt minder lawaai dan onze andere stofzuiger, je kunt gewoon een normaal gesprek blijven voeren. Dat is fijn!

Robotstofzuiger met dweilfunctie

Zoals ik al zei, moet je van de dweilfunctie niet verwachten dat je niet meer hoeft te dweilen. Je bevestigt onder de stofzuiger een dweildoekje. Wij bestelden deze dweilpads. Ideaal, nu hebben we voor elke dag een schone klaar liggen. Je kunt de stofzuiger handmatig instellen in 3 standen. Veel – weinig – gemiddeld gebruik van water. Het enige wat je hoeft te doen, is elke dag even het stofbakje legen en het waterreservoir vullen. Ideaal, het heeft mij al de nodige tijd bespaart. Dat was waar ik naar op zoek was. In die tijd kon ik deze blog bijvoorbeeld schrijven ;-).

Beste robotstofzuiger

Voor ons een goede ervaring dus, die robotstofzuiger! Er zijn best wat robotstofzuigers op de markt. Wat is nu de beste robotstofzuiger? Geen idee, ik heb natuurlijk alleen ervaring met ons merk robotstofzuiger. Je kon bovenaan deze blog al vinden welke dat was. Dezelfde stofzuiger vind je overigens ook hier. Op het moment dat ik de blog schrijf, is hij hier zelfs wat goedkoper.

Wat is de beste robotstofzuiger

Black Friday en Ciber monday op komst. Overweeg je ook al een tijdje zo’n robotstofzuiger? Dan is dit het moment om te kijken of nog leuke aanbiedingen zijn! Hier zie je nog een aantal andere robotstofzuigers die ook goede recensies hebben:

Ik weet natuurlijk niet of die van ons DE beste is, maar voor ons is hij wel de beste aankoop. Alles voor gemak!

wat is de beste robotstofzuiger

Robotstofzuiger kopen

Ik ben benieuwd, heb ik je enthousiast kunnen maken? Ik heb het ding nog maar een paar weken, maar kan nu al niet meer zonder! Het heeft me al echt best wat tijd bespaard, en daar houd ik van! We hebben een gezin met jonge kinderen, werken beiden, verbouwen ons huis.. Dat alles bij elkaar geeft de nodige drukte (en gesmeer in huis..). Hoe fijn is het dat ik bijna geen omkijken meer heb naar het stofzuigen! Zie jij jezelf ook slapen of koffiedrinken terwijl je huis wordt stof gezogen? Bestel ook een robotstofzuiger!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: