Een inductie fornuis uitzoeken kan best lastig zijn! Het is best een uitgave. Een inductie kookplaat is een stuk goedkoper dan een heel fornuis. Maar als je zo’n fornuis in je keuken hebt, is dat wel een super eye catcher! Toen wij 2,5 jaar geleden onze keuken gingen verbouwen, kozen we voor een paar eyecatchers in de keuken: het zelfgemaakte betonnen aanrecht blad, een prachtig inductie fornuis, en onze mooie Jura koffiemachine. We kozen voor een belling farmhouse fornuis.

Belling Farmhouse inductie

Het uitzoeken van een fornuis is lastig, want ze zijn er in verschillende merken en dus ook prijsklassen. Lees je mee welke wij uiteindelijk kozen?

belling farmhouse

Inductie fornuis maat

Wij houden van ruimte met koken. Wij kozen een groot fornuis. 90 centimeter is de standaard maat, wij kozen de bredere variant. Ideaal, 5 kookpitten. Onze grote wokpan past met gemakt midden op het fornuis, met als het moet 4 pannen er omheen.

Fornuis met oven

Een inductie fornuis bevat één of meerdere ovens. Je kunt kiezen voor één hele grote oven bijvoorbeeld. Wij hebben 3 ovens (waarvan 1 grill). Het vakje rechts onderin is een ‘lade’. Wij kozen voor meerdere ovens zodat we verschillende gerechten op verschillende temperaturen tegelijk kwijt kunnen. We hebben ze regelmatig tegelijk aanstaan. Ik zou het achteraf niet anders hebben gedaan!

Kookgroep voor fornuis

Om voldoende capaciteit te hebben voor het fornuis, kun je kiezen voor kracht stroom of een speciale kookgroep. Wij hebben het fornuis op krachtstroom aangesloten, zo heeft hij mee power en warmt hij sneller op. Dat is iets om rekening mee te houden. Dat is wellicht ook verstandig wanneer je een quooker kiest.

Hoe kies je nu je fornuis?

Wij hebben eerst gekeken wat we nu precies wilden. Je koopt een mooi fornuis, wat echt de blikvanger van je keuken gaat zijn. Dan is het belangrijk dat het écht precies is wat je wilt. Ik voeg een paar linkjes toe in onderstaande opties, zodat je makkelijk wat prachtige fornuizen kunt vergelijken.

  • Formaat: wij wilden een extra groot fornuis. Dat betekent 100 centimeter in plaats van de standaard 90 centimeter. Ga je ook voor 100 centimeter? Dan wordt je keuze gelijk een stuk minder. Wat kun je kwijt in je keuken? Wij hebben geen enorme keuken, maar kozen toch voor een brede variant.
  • Merk: wil je bijvoorbeeld een bekend merk als SMEG of BORETTI of FALCON, dan betaal je daar behoorlijk wat meer voor. Wij kozen voor een merk die iets minder bekend is, maar wél goed bekend staat en een luxe uitstraling heeft. Wij hebben dit BELLING FARMHOUSE fornuis.
  • Aantal ovens: wil je één grote oven, of meerdere ovens? Wij kozen dus voor meerdere ovens. Daar zijn we erg blij mee.
  • Aantal kookpitten: wij kozen 5 kookpitten. Omdat het fornuis extra breed is, kunnen we er grote pannen ook makkelijk op kwijt. Perfect dus! En echt ideaal als we eters krijgen of uitgebreid eten. Dit is tevens de reden dat we kozen voor een afzuigkap boven het fornuis. Een afzuigsysteem in het fornuis ben ik geen fan van, en kost ook een kookpit.
inductie fornuis belling farmhouse
Belling Farmhouse fornuis

Belling farmhouse fornuis review

We hebben het fornuis nu 3,5 jaar. Tot nu toe hebben we er geen klachten over, en zijn we er nog steeds heel blij mee. We krijgen er veel complimenten over. Hij ziet er nog steeds prachtig uit. Het fornuis doet wat hij moet doen, we hebben alle ruimte tijdens het koken. We hebben tot nu toe geen problemen gehad met het fornuis. Erg blij dat we voor dit fornuis hebben gekozen, tov. bijvoorbeeld een SMEG heeft het heel wat bespaard. Voor dat geld kochten we dan weer een Jura koffiemachine ;).

Budget tip inductie fornuis!

Wil je ook zó graag zo’n prachtig fornuis in je keuken, maar vind je het best een uitgave? Dan heb ik een budget tip voor je! Het is meestal veel goedkoper om deze zelf te bestellen, in plaats van te kopen via de keukenwinkel. Als je op zoek bent naar een betaalbare maar goede variant op de duurdere merken, dan raadt ik je aan eens hier te kijken: in 1 klik alle opties!

Meer van ons huis en onze keuken zien kan op Instagram:


Deze blog bevat affiliate links, maar is niet gesponsord. Als je via deze link een aankoop doet, ontvang ik daar een klein % over. Kost jou niks, maar zorgt ervoor dat mijn blog kan blijven bestaan en ik je kan blijven inspireren! Dank daarvoor!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: