De bartafel maakt weer een echte comeback in het interieur. De hoge tafel zorgt voor sfeer en gezelligheid, maar is tegelijkertijd erg praktisch. Ben je benieuwd naar alle voordelen en mogelijkheden? Lees dan snel verder en ontdek of een bartafel ook past bij jouw interieur. 

Bartafel voor iedere interieurstijl 

Bartafels zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen. Je kunt de tafel dus gemakkelijk aanpassen op jouw interieur. Ga voor een strak en minimalistisch design of geef de keuken een stoere twist met een industriële bartafel. Momenteel zijn vooral de robuuste bartafels met stalen poten erg populair. 

Multifunctionele tafel 

Een bartafel is een multifunctioneel meubelstuk. Het wordt vooral gebruikt in de keuken als ontbijtbar, koffiehoekje, cocktailbar of als een gezellig zitje voor een wijnproeverij. Maar je kunt een bartafel ook inzetten als vervanger van een eettafel. Kies in dat geval voor een wat groter formaat zodat er voldoende ruimte is om uitgebreid te dineren. Daarnaast zijn hoge tafels er geschikt als werkplek. Met een comfortabele barstoel kun je er heerlijk aan werken. Nog een voordeel: door de hoogte zou je zelfs staand kunnen werken!  

Ideale tafel voor kleine woningen 

Kleine of smalle bartafels zijn de ideale toevoeging aan een kleine woning. Wanneer je kiest voor een compact design, neemt de tafel maar weinig ruimte in beslag. Bovendien zorgt de tafel door de hoge poten voor een heel ruimtelijk effect. Dit is ook erg mooi als je in een studio of een studentenkamer woont. Bekijk het aanbod van een (online) meubelshop en laat je inspireren door alle verschillende soorten bartafels. 

Niet alleen voor in de keuken 

Een bartafel is niet exclusief voor in de keuken. Je kunt de hoge tafel ook op andere plekken in huis neerzetten. Bijvoorbeeld in je bijkeuken, in de mancave of schuur, het thuiskantoor of in de serre. Je kunt het zelfs in de slaapkamer neerzetten en gebruiken als make-up tafel. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

bartafel in je woonkamer
Bartafel in je interieur

Bijpassende barkrukken en barstoelen 

Het plaatje is natuurlijk niet compleet zonder bijpassende barkrukken of barstoelen. Let bij de aanschaf altijd goed op de hoogte. Wil je de bartafel gebruiken als werkplek? Zorg er dan voor dat je comfortabel en in een goede houding op de hoge stoel kunt zitten. Vaak is het handig om een barkruk of –stoel te kiezen die je in hoogte kunt verstellen. Wat betreft stijl kun je twee kanten op: ga voor bijpassende stoelen van hetzelfde materiaal óf creëer juist een mooi contrast. Een industriële bartafel is bijvoorbeeld leuk te matchen met elegante velvet barstoelen.  


Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: