Waar we bij de nieuwste keukentrends veel zwart zien, zien we bij de nieuwste badkamertrends juist rustige kleuren. Sommige trends die voorbij komen zijn tijdelijk, en verdwijnen weer. Er zijn ook een aantal items die we weer terug zien komen, en die wat langer mogen blijven! Zelf gaan we een komend jaar een nieuwe badkamer plaatsen, een goed moment om alle badkamertrends eens op een rijtje te zetten. Je leest er alles over in deze nieuwe blog!

badkamertrends 2022

De foto’s in deze blog zijn deels eigen materiaal en deels stockfoto’s via pexels.

Ben je op zoek naar nog veel meer badkamer inspiratie? Bekijk de blog over badkamer inspiratie. Hier vind je álle blogs met informatie over badkamers.

Lichte, natuurlijke kleuren in de badkamer

Ofwel, scandinavische look. Dit zien we erg terug in de nieuwe badkamertrends. Dit sluit aan bij de woontrends, hier zien we dit kleurgebruik ook. Een rustig kleurenpalet met kleuren die bij voorkeur dicht bij elkaar liggen. Nude kleuren zijn hiervoor erg geschikt, of bijvoorbeeld zachte grijstinten / betonlook of zandkleuren. Kijk maar eens op onderstaande foto voor een mooi voorbeeld.

rustige badkamer

Mooie afbeelding gezien? Pin hem met de Pinterest button op de foto!

Hout in de badkamer

Steeds meer zien we houten elementen terugkomen in de badkamer. Denk aan houtlook tegels die je tegen de muur of op de grond terug laat komen. Een houten meubel, of een mooi houten krukje om bijvoorbeeld naast het bad te plaatsen.. Het kan allemaal. Dit is een trend die we in de welness veel zien. Zo geef je je badkamer een welness look. Zelf hebben we veel houten elementen in huis. In de keuken komt dit terug, en grote kans dat dit ook in de badkamer terug komt!

hout in badkamer
Eigen foto: meer op @bijheleen op Instagram.

Vrijstaande badkuip

Een vrijstaande badkamer hoort ook absoluut tot de nieuwe badkamertrends! Nadeel is natuurlijk dat je er de ruimte voor moet hebben, in een kleinere badkamer kun je dit niet altijd kwijt. Onze nieuwe badkamer wordt niet inimini, maar is ook niet enorm groot. Ik vind een vrijstaand bad prachtig, maar zelf kiezen we voor een standaard inbouw bad. Dat is vooral eigenbelang, ik vind het veel makkelijker met schoon houden. Ga je voor een vrijstaand bad? Houd er rekening mee dat je hem zo plaatst, dat je goed aan alle kanten van het bad schoon en droog kunt maken. Zo voorkom je schimmel. In onze nieuwe badkamer zou een vrijstaand bad met zijn in de lengte dicht bij de muur moeten staan, daardoor valt hij voor mij af.

vrijstaande badkuip

Goud en messing in de badkamer

Prachtig, gouden en messing details in de badkamer! Ik vind het echt een toffe trend. Deze trend gaat perfect samen met het rustige, Scandinavische kleuren palet en / of het laten terug komen van houten elementen. Je kon hiervan een prachtig voorbeeld zien op de eerste afbeelding op deze pagina. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een gouden kraan bij je wasmeubel en een gouden regendouche. Ik vind het zelf erg mooi om te zien, maar zou zelf iets kiezen wat tijdlozer is. Persoonlijk zou ik snel uitgekeken zijn op goud, denk ik.

goud of messing in badkamer

Badkamer trends tegels

Wat betreft het gebruik van tegels: we zien op het moment weer meer kleinere tegels voor in de badkamer voorbij komen. Langwerpige tegeltjes, in visgraat of verticaal gelegd. Hiervoor mag je best een kleur gebruiken die eruit spring, om zo een muur te benadrukken. De kleur groen zien we veel terug in de nieuwste badkamertrends, dit kan ook perfect in mooie tegeltjes.

tegeltrends

Betonlook en industrieel in de badkamer

De laatste trend is er één die we al langere tijd zien én die terug blijft komen. Bij industriële items in de badkamer kun je denken aan het gebruik van zwarte kranen, stoere handgrepen, een stalen douche scherm of een stoere lamp.

badkamertrends 2022
Japandi bathroom interior design with wooden furniture

Opgeruimde badkamer

Wij gaan begin 2022 een nieuwe badkamer (deels laten) plaatsen. Dit zal een badkamer met een zachte, lichte basis en stoere elementen worden. Ik houd van opgeruimd. Er zullen een paar mooie decoratie items in onze nieuwe badkamer komen. Voor een opgeruimde badkamer gaan we een toffe lifehack maken die je tzt via mijn Instagram kunt bekijken.

Badkamertrends van dit moment

Dat is een heel rijtje met badkamertrends die we op dit moment voorbij zien komen! De kunst is natuurlijk om een tijdloze basis te creëren, een badkamer is niet iets wat je over twee jaar weer helemaal aanpast.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: